Otvorene prijave na natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi“

Povodom Dana poslova u turizmu Ministarstvo turizma organiziralo je natječaj “Inovativan budi – turizam ti posao nudi” namijenjen učenicima srednjih turističko ugostiteljskih škola i studentima visokih učilišta s programima iz područja turizma i ugostiteljstva. Ovim natječajem Ministarstvo turizma sudionicima dodjeljuje ukupno 50.000 kuna vrijednih nagrada za osmišljavanje projekata čiji je cilj promocija zanimanja i obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu. Prijave na natječaj traju od 15. do 29. siječnja ove godine, a prijaviti se mogu tročlani timovi učenika i/ili studenata predvođeni mentorom koji imaju priliku samostalno osmisliti projekt s dvije teme: Poticanje mladih na obrazovanje za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu te Povezivanje obrazovnih institucija i poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu.

Tri najbolja projekta bit će nagrađena:
  • 25.000 kuna (s namjenom studijskog posjeta kulinarskom centru u Baskiji – Basque Culinary Center)
  • 15.000,00 kuna (s namjenom studijskog posjeta centru izvrsnosti za ugostiteljstvo i turizam u Austriji)
  • 10.000,00 kuna (s namjenom studijskog posjeta hotelskoj tvrtci u Hrvatskoj).
Svečana dodjela nagrada održat će se 2. veljače 2018. u sklopu manifestacije Dani poslova u turizmu u Splitu. 

„Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi“ našim učenicima i studentima nudi priliku učiti od najboljih u vodećim europskim centrima izvrsnosti i kulinarskim centrima te vrijednu praksu u obrazovanju kroz koju mogu dodatno razviti svoje potencijale. Natječaj je nastao iz želje da kod mladih dodatno potaknemo inovativnost i kreativnost, vještine koje smatramo ključnim faktorima razvoja. Upravo s tim ciljem u Ministarstvu turizma kontinuirano poduzimamo niz mjera kako bismo još više popularizirali ugostiteljsko turistička zanimanja“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Natječaj, uz manifestaciju Dani poslova koja se ove godine održava u Osijeku, Zagrebu i Splitu u organizaciji Ministarstva turizma, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, jedna je od mjera Ministarstva turizma u promociji ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog sektora koji pruža mogućnost zapošljavanja.

Više informacija o nagradnom natječaju nalazi se u rrubrici 'Javni pozivi'.



Pisane vijesti