Predstavnici Udruge lađara Neretve u Ministarstvu turizma

Na inicijativu Udruge lađara Neretve danas, 7.ožujka 2008.godine je u Ministarstvu turizma predstavnike Udruge primio državni tajnik Ivo Mujo i savjetnik ministra Davor Njirić. Teme razgovora bile su organizacija ovogodišnje regate Maraton lađa i odlaska delegacije na svjetsku smotru mora i mornara Festival Brest 2008.

Na inicijativu Udruge lađara Neretve danas, 7.ožujka 2008.godine je u Ministarstvu turizma predstavnike Udruge primio državni tajnik Ivo Mujo i savjetnik ministra Davor Njirić. Teme razgovora bile su  organizacija ovogodišnje regate Maraton lađa i odlaska delegacije na svjetsku smotru mora i mornara  Festival Brest 2008.

S obzirom da je Maraton lađa i programom i brojem posjetilaca  prerastao iz manifestacije lokalnog značaja u veliku športsko-turističku manifestaciju koja svojom atraktivnošću plijeni pozornost domaćih i stranih turista i obogaćuje ukupnu ljetnu turističku ponudu Dubrovačko-neretvanske županije predstavnici Udruge očekuju podršku od resornog ministarstva i Hrvatske turističke zajednice. U tom smislu kandidirali su projekt Maraton lađa 2008. na natječaj za potpore i manifestacije Glavnom uredu HTZ-a, čije sufinanciranje očekuju i ovoj godini.

Na Festivalu Brest 2008. u Francuskoj posredovanjem Ars Haleiutice iz Komiže Hrvatska je dobila priliku predstaviti se kao značajna pomorska zemlja i pred stotinama tisuća posjetitelja prezentirati tradicionalne drvene barke kao tipske predstavnike milenijske brodograditeljske kulture. Tako je pozvana i Udruga lađara iz Neretve koja će uz ostale predstavnike iz Hrvatske, na moru predstaviti trupicu  i lađu iz doline Neretve, a običaje i djelić iz svoje bogate gastronomske ponude na atraktivno uređenim prostorima na kopnu.

Državni tajnik Mujo je zaključio da je ovakav vid turističke promidžbe Hrvatske vrlo zanimljiv, te će nakon sagledavanja cjelokupnog projekta utvrditi moguće modele  uključivanja ovog ministarstva, davanje pokroviteljstva  i iznalaženje mogućnosti za financijsko zatvaranje projekta. 
 



Pisane vijesti