Plava Laguna u 2018. godinu ulazi s novim brendom

Porečka Plava Laguna na današnjoj konferenciji za medije predstavila je novu brend strategiju i vizualni identitet s kojim ulazi u sljedeće razdoblje svog poslovanja. Ono će biti obilježeno dovršetkom pripajanja umaškog Istraturista, kojem je Plava Laguna vlasnik od prosinca 2014. godine. Ovakvim spajanjem, koje će biti dovršeno 1. 1. 2018., nastat će jedna od najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj koja će upravljati s 4 resorta (Park, Plava, Zelena i Stella Maris), kao i 9 kampova, koji će se pozicionirati na tržištu kao IstraCamping by Plava Laguna.

„Ovom prekretnicom, svjedočit ćemo početku nove poslovne ere za Plavu Lagunu. Cjelokupni proces moramo odraditi sa najvišim poslovnim standardima, na način da svi zajedno budemo ponosni na naša postignuća, kako menadžment, tako i djelatnici te da se pokažemo u najboljem svijetlu na svjetskom tržištu. I dalje ćemo zadržati sve vrijednosti na kojima smo temeljeni i s kojima se ponosimo – odgovornost, stabilnost, partnerstvo i sigurnost. Poštivat ćemo prije svega radnika i gosta, koji imaju jednaku važnost u našim poslovnim procesima“, istaknuo je član Uprave Neven Staver.

Upravo u tom smjeru ide i novi brend kompanije, za kojega je zaslužna tvrtka The Partners iz Londona. Novi koncept „Naš stav od šest zvjezdica“ dat će zaokret u poslovanju Plave Lagune, a s druge strane, sam vizualni identitet zadržava podrijetlo u kojem je nastala tvrtka. Boje koje su elementi hrvatskog grba, zajedno s kozom kao simbolom Istre te elementima mora, čine iskorak u prezentaciji kompanije, no ujedno zadržavaju tradicionalne elemente Istre i Hrvatske.

„Poruke ovakvog tržišnog pozicioniranja bit će da Plava Laguna nudi više od same destinacije, ponosi se sretnim gostima, a vrhunsku uslugu nudi kao svoj standard“, ističe direktorica Sektora za marketing Lea Konjević.

Povodom 60-te obljetnice kompanije, Plava Laguna i Grad Poreč potpisali su ugovor o donaciji informatičke opreme za OŠ na Finidi čije je otvaranje planirano u 2018. godini. Plava Laguna s 300 tisuća kuna opremit će informatički kabinet s najsuvremenijom opremom.

„Osnovna škola Finida generacijski je projekt za naš grad, a njezinim početkom rada navršit će se točno 40 godina od otvorenja Osnovne škole Poreč te ćemo time napokon ostvariti dugo željeni plan – da sva porečka djeca u školu idu u jednoj smjeni. No, škola za 600 učenika neće ostvariti samo to – ona će uvelike poboljšati uvjete obrazovanja u našem gradu, kako u opremanju i pristupačnosti škole, tako i do dostupnosti nove sportske dvorane čime ćemo imati čak pet sportskih dvorana u vlasništvu grada“, naglasio je gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić.

Ostale vijesti