Ministar Cappelli svečano otvorio 19. nautički sajam Biograd Boat Show

Ministar Cappelli posjetio je Biograd na Moru povodom svečanog otvorenja 19. nautičkog sajma Biograd Boat Show u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., turističke kompanije iz Biograda na Moru. Prilikom otvorenja ovog najvećeg srednjoeuropskog nautičkog sajma, ministar turizma Cappelli je izjavio: „Hrvatski turizam ove je godine premašio sve dosadašnje rezultate, a veliki doprinos tim rezultatima dao je i nautički turizam kao jedan od najkonkurentnijih segmenata hrvatskog turizma koji uvelike pridonosi produženju sezone te stvaranju lanca dodanih vrijednosti.“

„Shvaćajući važnost nautičkog turizma, u Ministarstvu turizma ćemo uskoro uspostaviti posebne odjele za razvoj selektivnih oblika turizma, pa tako i odjel za nautički turizam koji će aktivno provoditi strategiju razvoja nautičkog turizma u suradnji s lokalnim samoupravama te ostalim dionicima u sustavu. Naš cilj je da do 2020. godine Hrvatska postane jedna od top 20 turističkih zemalja svijeta, a veliku ulogu u tome će imati visokokvalitetan proizvod nautičkog turizma“, dodaje ministar.

Pored ministra Cappellija izlagačima i gostima obratili su se i državna tajnica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Maja Markovčić Kostelac, župan zadarske županije, Božidar Longin i direktor Biograd Boat Show-a Milan Šengulin.

Ove se godine u sklopu sajma održava i 1. dan nautike u organizaciji Hrvatske gospodarske komore koji donosi bogati kongresni program namijenjen gospodarstvenicima iz sektora pomorstva i nautičkog turizma. U sklopu programa ministar Cappelli sudjelovao je na panelu „Strategija razvoja nautičkog turizma 2009.-2019.: uspjesi i izazovi“.

Biograd Boat Show već je devetnaest godina središnji kongres hrvatske nautičke industrije i turizma koji svake godine okuplja velik broj izlagača i posjetitelja, a ove se godine odvija u posebnom ozračju s obzirom na to da ove godine Ilirija d.d. obilježava 60 godina uspješnog postojanja i djelovanja na hrvatskom turističkom tržištu te prisustva u gradu Biogradu na Moru.

Pisane vijesti