Od svibnja iduće godine izravna zrakoplovna linija Osijek-Stuttgart

Osječka zračna luka, u suradnji s njemačkom zrakoplovnom kompanijom Eurowings, od svibnja iduće godine uvodi izravnu liniju Osijek-Stuttgart čime Osijek postaje jedna od 130 destinacija u putničkoj mreži te tvrtke i sedma u Hrvatskoj, izvijestili su u četvrtak iz osječke Zračne luke.

Eurowings će iz Osijeka za Stuttgart letjeti dva puta tjedno tijekom cijele godine, a ne samo u ljetnom redu letenja.

Menadžer za mrežni razvoj Eurowingsa Ivan Oreč kaže da će tvrtka nastaviti ulagati u Hrvatsku i hrvatski turizam, a kako Osijek smatra vrlo važnom destinacijom ne isključujući uvođenje linija i za druge gradove, osim Stuttgarta.

Direktor osječke Zračne luke Domagoj Marinić vjeruje da će otvaranjem zrakoplovone linije prema Stuttgartu biti zadovoljno ne samo 150 tisuća ljudi porijeklom iz Hrvatske koji žive u Baden-Wuerttembergu, nego i putnici koji će ju koristiti za poslovna i turistička putovanja.

Ona je zadovoljan će liniju održavati Eurowings, koji je u sklopu Lufthansa grupe, jedne od najvećih u Europi i ima posebno razgranatu mrežu letova u Njemačkoj, koja je za osječku Zračnu luku prioritetno tržište. (Hina)Pisane vijesti