NP Krka ove godine prvi put s više od milijun posjetitelja, uvela 'članske ulaznice'

Javna ustanova Nacionalni park Krka ove je godine prvi puta zabilježila više od milijun posjetitelja te uvela ulaznice za članove Kluba prijatelja Krke s kojima mogu tijekom godine, osim u srpnju i kolovozu, po povoljnim cijenama neograničeno ulaziti u taj prirodni biser, doznaje se iz NP Krka.

"Članstvo i ulaznica vrijede godinu dana od kupnje, a ne vrijede jedino za Skradinski buk u srcu turističke sezone u srpnju i kolovozu kada takvu ulaznicu posjetitelji mogu iskoristiti samo jedanput", napominju iz NP-a Krka. Članstvo je otvoreno domaćim i stranim posjetiteljima po cijeni od 200 kuna za odrasle i 90 kuna za djecu od 7 do 18 godina.

Još povoljnija je cijena za stanovnike Šibensko-kninske županije na čijem se području nalazi NP Krka, koji će učlanjenje u 'Klub prijatelja Krke' platiti u pola cijene (100 odnosno 45 kuna), a time se dokidaju dosadašnje godišnje ulaznice koje više neće biti u ponudi, ali će važiti do isteka.

"Članstvo u Klubu prilika je i povod za svakoga tko želi slobodne trenutke uz povoljniju cijenu provesti u zaštićenom području NP Krka", poručuju iz tog nacionalnog parka, naglašavajući da su članstvo uveli i kao svojevrsnu nagradu svima koji u Park dolaze redovito, ali i zbog onih koje je cijena priječila da dođu prvi puta ili češće tijekom godine.

Cijene ulaznice za NP Krka razlikuju se s obzirom na doba godine i kreću se u rasponu od 20 (djeca) do 30 kuna (odrasli) za pojedinačne lokacije u Parku, do 110 odnosno 130 i 150 kuna u srpnju i kolovozu, a što će se iduće godine, kako se najavljuje, za te mjesece povećati na 180 kuna.

NP Krka je uz Plitvička jezera najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj.

"Zadnjih desetak godina posjećenost NP Krka stalno raste, prosječno po stopama od 6 do 7 posto godišnje, dok je prošle godine taj rast bio najveći, 18 posto u odnosu na 2014., s 951 tisućom posjetitelja. Ove godine održao se sličan trend dvoznamenkastog rasta, od 12 posto, s dosadašnjih 1,07 milijuna posjetitelja", naglašavaju iz NP Krka.

Iako je Park otvoren tijekom cijele godine, posjetitelja je tijekom zime malo, a svog prvog milijuntog posjetitelja u povijesti zabilježili su ove godine 1. listopada. (Hina)



Pisane vijesti