Svečano obilježena rekordna turistička godina na Kvarneru

U sklopu tradicionalnog 'Kvarnerskog dana turizma', održanog danas u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera, na sjednici Skupštine TZ Kvarnera prihvaćeni su izvještajni dokumenti za desetomjesečno razdoblje 2016. godine te Program rada s financijskim planom za 2017. godinu. Prema ovom programu turizam Kvarnera sljedeće godine očekuje 2,5 milijuna dolazaka i 13,8 milijuna noćenja, što je na razini očekivanog ostvarenja za 2016. godinu. Najveća primarna tržišta Kvarnera i  nadalje ostaju Njemačka, Austrija, Slovenija i Italija, jasno uz domaće goste. Istaknuto je kako je ovo rekordna turistička godina na Kvarneru, s čak 5 posto više gostiju i 6 posto više ostvarenih noćenja u prvih deset mjeseci ove godine.

Uslijedio svečani dio Kvarnerskog dana turizma na kojem je TZ Kvarnera dodijelila 48 priznanja zaslužnim pojedincima i tvrtkama koji nose turizam Kvarnera.

Župan Zlatko Komadina i direktorica TZ Kvarnera dr. sc. Irena Peršić Živadinov bili su domaćinima brojnim uzvanicima, među kojima su bili predstavnici resornih ministarstava, Policijske Uprave PGŽ, članovi Skupštine, Turističkog vijeća i Nadzornog odbora TZ Kvarnera, predstavnici Županijske komore Rijeka, gradonačelnici i načelnici, predstavnici Instituta za turizam i Fakulteta za hotelski i turistički menadžment, brojni ugostitelji, iznajmljivači i predstavnici turističkih agencija, turističke djelatnice i djelatnici, dobitnici priznanja u akciji 'Čovjek ključ uspjeha u turizmu', direktorice i direktori turističkih zajednica te predstavnici medija, kao i drugi uzvanici. 



Pisane vijesti