Ministar turizma Gari Cappelli u Rijeci

Ministar turizma Gari Cappelli u ponedjeljak 12. prosinca 2016. godine posjetit će Primorsko-goransku županiju, gdje će se u Rijeci sastati sa županom Zlatkom Komadinom, gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom te s predstavnicima turističkog gospodarstva grada i županije s kojima će razgovarati o turističkim projektima na tom području. Osim ministra turizma Garija Cappellija, u posjetu Primorsko-goranskoj županiji je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Tom će prilikom ministar Cappelli potpisati ugovore s korisnicima programa „Razvoj turističke infrastrukture u 2016. godini“ s područja Primorsko-goranske županije, u sklopu kojeg se sufinancira uređenje plaža, zatim izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija ili adaptacija centara za posjetitelje i interpretacijskih centara te njihovo opremanje multimedijalnom opremom, kao i uređenje pratećih sadržaja – odmorišta ili vidikovaca na cikloturističkim rutama.

Izjave za medije predviđene su u 12.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, dvorana 3.kat, Rijeka), nakon čega će uslijediti potpisivanje ugovora s korisnicima u 12.15 sati.

Programom razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini Ministarstvo turizma potiče jačanje konkurentnosti turizma kroz razvoj javne turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove - turističkih atrakcija. Bespovratne potpore dodjeljuju se temeljem odluke o raspolaganju sredstvima Fonda za razvoj turizma, a riječ je o izvanproračunskom prihodu Ministarstva turizma od uplata za privremene koncesijske naknade za turističko zemljište. Sredstva iz Fonda namijenjena su javnom sektoru - županijama, gradovima i općinama za investicije.



Najave