U Baškoj Vodi otvoren hotel Slavija

Preuređeni Grand hotel Slavija s četiri zvijezdice otvoren je u utorak u Baškoj Vodi, na mjestu nekadašnjeg istoimenog hotela iz tridesetih godina prošlog stoljeća. Izgradnja i opremanje hotela Slavija stajala je Hotele Baška Voda 55 milijuna kuna osiguranih iz vlastitih sredstava i bankovnog kredita. Hotel prima 150 gostiju i namijenjen je cjelogodišnjem poslovanju.

Državni tajnik Ministarstva turizma Frano Matušić ocijenio je otvaranje hotela velikim danom za Bašku Vodu i hrvatski turizam.

U ovoj je godini po njegovim riječima u hotelski smještaj i turističku infrastrukturu investirano oko 676 milijuna eura, a u idućoj godini godini očekuju se turističke investicije od 817 milijuna eura.

Načelnik općine Baška Voda Joško Roščić kazao je na otvorenju da će Slavija znatno upotpuniti hotelsku ponudu općine u kojoj je ove godine ostvareno više od milijun turističkih noćenja.

Direktor Hotela Baška Voda Jakša Medić najavio je uređenje turističkog naselja Uranija i dopunu društvenih sadržaja hotelskih objekata. (Hina)Pisane vijesti