Nagrade i priznanja pojedincima i tvrtkama za poslovnu izvrsnost u turizmu

Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica jučer su dodijelili nagrade djelatnicima koji su svojim doprinosom u ovoj godini pridonijeli razvoju turizma u destinaciji. Priznanja su dodijeljena i objektima s najboljim rezultatima u sklopu akcije 'Tajni gost na Lošinju- mjerenje kvalitete usluge', istaknutim objektima u anketi o zadovoljstvu 'Turizam na Lošinju 2016.', autorima ovogodišnjih originalnih lošinjskih suvenira te autorima proizvoda i usluga inspiriranih Apoksiomenom i antikom, najljepšim vrtovima i okućnicama u sklopu akcije 'Lošinjski cvijet'. Ove su godine po prvi put dodijeljene nagrade u novoj kategoriji 'Inovativni projekt u turizmu- atrakcija godine' i to Muzeju Apoksiomena za kulturnu atrakciju godine i Tematskom vidikovcu Providenca za inovativni projekt u turizmu.

„Vi ste pokretači našeg razvoja, bez vaše inovativnosti i angažmana ne bi bilo niti zadovoljnih gostiju, niti sjajnih turističkih rezultata kojima se Lošinj može pohvaliti. Vaše inovacije, uređene okućnice, kreativnost i osmjeh s kojim pristupamo svakom gostu, prepoznati su i izvan Lošinja, stoga ne čudi da smo kao destinacija dobitnici prestižnih domaćih i inozemnih priznanja poput nedavno dobivenih na hrvatskim danima turizma za destinaciju zdravlja te priznanja za inovaciju godine - za projekt Apoksiomena na otoku vitalnosti“, izjavila je predsjednica Turističke zajednice grada Malog Lošinja Ana Kučić.

U sklopu akcije 'Lošinjski cvijet' na temelju glasova građana, predsjednica TZ grada Malog Lošinja Ana Kučić uručila je priznanja Ani Probojčević, Renati Škarić, Ivanu Martinoviću, Katici Strallhofer, Florini Jerolimić, Oskaru Koharoviću, Anki Rukonić, Milici Batistić, Johnu Belanichu i Danici Mužić – onima koji su svojim trudom pridonijeli ljepšem izgledu ulica i cjelokupnog mjesta.

Već se desetu godinu zaredom odabiru originalni lošinjski suveniri, a ove godine nagrađeno je pet autora: Sonja Gulam, Čazim Mehmeti, Ana Slaviček, Sandra Nicolich i Petrica Podda. Također, u sklopu projekta 'Apoksiomen na otoku vitalnosti', čak 11 proizvoda i usluga inspiriranih Apoksiomenom i antikom izradilo je 15 nagrađenih autora: Mirta Lozančić, Nenad Starčić, Robert Malnar, Saneli obrt (Sandra Nicholich), Sonja Gulam, Nevenka i Igor Zlatkov, Samovar tea shop, Pčelarstvo Dragoslavić, RUTA-wool & design (Vesna Jakić), Keramički studio Čarobnjak (Čazim Mehmeti), Blue Gold j.d.o.o (Martina Blažić), Mary's Sweets (Mary Novosel), Studio za njegu lica i tijela Iuvena Iuvena (Željka Ketterer), Drita i Ursula Mužić i Marina Kajkara.

Objekti s najboljim ostvarenim rezultatima (iznad 90%) u mjerenju kvalitete usluge su: Wellness Hotel Aurora – Laurus Slow Spa, Restoran Punta, Restoran Za kantuni, Aquapark Čikat, Restoran Diana, Vitality Hotel Punta – Vitality zona -Iuvena beauty studio, Aperitiv bar Alto Rosso Hotela Bellevue, Omladinski Hostel Veli Lošinj, Restoran Pin & Oli Hotela Bellevue i Gastro pub Deveron. Posebna su priznanja za istaknute u anketi o zadovoljstvu - Turizam na Lošinju 2016. dodijeljena Muzeju Apoksiomena, Tematskom vidikovcu Providenca, Restoranu Bocca Vera i Restoranu Za kantuni.

U akciji „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu” nagrađeni su: Edith Beck Šegota, djelatnica prodaje i marketinga u turizmu; Daniela Perković, recepcijska djelatnica u kampovima; Tatjana Glavan, recepcijska djelatnica u hotelima; Marija Paradžik, konobarica; Nemanja Simić, kuhar; Patricija Nikolić, djelatnica hotelskog domaćinstva; Mirela Zuber, prodavačica; Ankica Lucić, djelatnica u ostalim uslužnim djelatnostima i Zdravko Franović, djelatnik u ostalim uslužnim djelatnostima.



Pisane vijesti