Croatia Winter Music Festival u Zagreb dovodi više od 10 tisuća posjetitelja

U Zagrebu će se od 31. prosinca ove do 6. siječnja iduće godine održati prvi Croatia Winter Music Festival koji bi uz međunarodni gaming turnir u glavni grad Hrvatske prema očekivanjima mogao dovesti više od 10 tisuća posjetitelja iz svijeta.

Najavljujući u ponedjeljak na konferenciji za novinare program Festivala, predstavnici tvrtke organizatora Adria MM, koja je i vlasnik licence za festival Ultra Europe, izvijestili su da će se festival održati u Areni Zagreb, a prve najave bookinga ulaznica i smještaja najavljuju da će Zagreb tih dana u hotelskim i hostelskim kapacitetima biti prepun.

Na festivalu će nastupiti niz poznatih svjetskih DJ-eva, na čelu s Arminom van Buurenom, a Zagreb će tih dana ugostiti i niz drugih DJ-a elektronske glazbe.

Riječ je o sedmodnevnom festivalu elektronske glazbe kojeg će osim samog dočeka Nove pratiti još šest partija uključujući bogatu produkciju, u čemu Adria MM surađuje s Gradom Zagrebom, njegovom Turističkom zajednicom te turističkom agencijom Atlas.

"Mladi iz cijelog svijeta već sada rezerviraju smještaj u Zagrebu i to većinom hotele, a očekujemo da će svatko od njih ostati 3 do 4 dana. Dolazi i jako puno turističkih grupa, autobusima i charterima, po 200 do 300 ljudi, a rijetkost je da u Zagreb dolazi toliko puno turističkih grupa odjednom", kaže voditeljica korporativnih komunikacija Atlasa Nikolina Frklić.

Festival počinje u subotu, 31. prosinca novogodišnjim partyjem za koji se, kako su kazali organizatori, ulaznice dobro prodaju u Hrvatskoj i regiji, ali i primjerice u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji i Španjolskoj, dok kupaca ima i iz Egipta i Brazila.

Ističući da se na društvenim mrežama taj događaj već spominje kao jedan od "nasjpektakularnijih dočeka Nove godine u zatvorenom među europskim gradovima za mlade", direktort festivala Nikola Bušljeta kazao je da je i njega iznenadio ogroman interes publike s praktički svih kontinenata.

"Zagreb zaslužuje raskošan i svjetski novogodišnji doček koji će ga uz ovaj Festival pretvoriti u još poželjniju destinaciju za mlade iz svijeta, kojima se osim noćnog provoda nudi niz dnevnih događanja među kojima je međunarodni gaming turnir 2. i 3. siječnja", ocijenio je Bušljeta.

Najavio je da će se taj turnir također održati u Areni i to u igrama League of Legends, FIFA i Overwatch, kao i u igri Hearthstone, koja u Zagreb dovodi neke od najboljih svjetskih igrača s kojima će se prvi put moći natjecati i hrvatski igrači.

Za pobjednika je osiguran velik nagradni fond koji taj turnir pozicionira među sto najvećih u svijetu. (Hina/FaH)



Pisane vijesti