Zaba nudi kredite za unapređenje turističke ponude

Zagrebačka banka (Zaba) malim poduzetnicima i privatnim iznajmljivačima nudi dugoročne i kratkoročne kredite za proširenje ili gradnju novih kapaciteta, preuređenje i opremanje, izvijestila je ta banka u ponedjeljak.

Malim poduzetnicima dostupni su kratkoročni krediti s rokom otplate do godine dana te dugoročni za financiranje ulaganja u turizmu, poput onih iz posebnih kreditnih linija Hrvatske banke za obnovu i razvitak ili Europske investicijske banke, za koje je rok otplate do 17 godina.

Sredstva se mogu uložiti u kupnju, obnovu ili gradnju hotela, restorana, zabavnog parka, kampa, za povećanje kategorizacije preuređenjem ili izgradnjom dodatnih sadržaja poput bazena, wellnessa, igrališta te povećanje energetske učinkovitosti.

Privatnim iznajmljivačima na raspolaganju su eurski krediti za proširenje turističkih kapaciteta namijenjeni većim građevinskim zahvatima poput dogradnje apartmana ili izgradnje bazena te kunski krediti za pripremu turističke sezone na rok otplate do 36 mjeseci, koji mogu poslužiti za opremanje soba, apartmana, kampova, kupnju plovila ili opreme.

Uvjeti kreditiranja ovise o posebnostima poslovanja i potrebama, a Zaba turističkim djelatnicima uz kredit nudi i savjetovanje te financiranje preko osiguranja imovine i gostiju, kažu u toj banci. (Hina/FaH)



Pisane vijesti