Deseta obljetnica projekta „Hrvatski otočni proizvod“

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac u subotu je u povodu obilježavanja 10 godina projekta „Hrvatski otočni proizvod“ u Malom Lošnju održala sastanak s predstavnicima lokalne vlasti, istaknuvši da će Vlada otočnu politiku kreirati prema potrebama otočana te najavila osnivanje Uprave za otoke već do kraja ove godine. Na sastanku ministrice Žalac s obnašateljicom dužnosti gradonačelnika Malog Lošinja Anom Kučić i njenim suradnicima, bili su i ministar turizma Gari Cappelli i državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Tomislav Boban, priopćeno je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Predstavnici Malog Lošinja prezentirali su razvojne projekte i projektne ideje kojima žele potaknuti gospodarski i turistički razvoj otoka Lošinja, a s ministrima  Žalac i Capelli i državnim tajnikom Bobanom razgovarali su o mogućnostima financiranja tih projekata sredstvima iz EU fondova.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac u subotu je u povodu obilježavanja 10 godina projekta „Hrvatski otočni proizvod“ u Malom Lošnju održala sastanak s predstavnicima lokalne vlasti, istaknuvši da će Vlada otočnu politiku kreirati prema potrebama otočana te najavila osnivanje Uprave za otoke već do kraja ove godine.

Na sastanku ministrice Žalac s obnašateljicom dužnosti gradonačelnika Malog Lošinja Anom Kučić i njenim suradnicima, bili su i ministar turizma Gari Cappelli i državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Tomislav Boban, priopćeno je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Predstavnici Malog Lošinja prezentirali su razvojne projekte i projektne ideje kojima žele potaknuti gospodarski i turistički razvoj otoka Lošinja, a s ministrima  Žalac i Capelli i državnim tajnikom Bobanom razgovarali su o mogućnostima financiranja tih projekata sredstvima iz EU fondova.   Istaknuta je potreba da hrvatski otoci dobiju važniju ulogu u idućoj financijskoj perspektivi, s obzirom na njihovu brojnost i važnost.

„Otočna politika kreirat će se prema potrebama otočana. Kao nova ministrica uvažavat ću sve otočne proizvođače i ljude koji žive na otocima, a snažnom koordinacijom svih ključnih resora omogućit ćemo njihov ostanak i opstanak, ali i razvoj gospodarskog i turističkog potencijala naših otoka“, naglasila je ministrica Žalac.

U nastojanju da se u Hrvatskoj ravnomjerno razvijaju sva područja, Ministarstvo je formiralo jasan stav prema hrvatskim otocima, rekla je, dodavši kako će se novim zaokretom u otočnoj politici i boljim korištenjem EU fondova dodatno poduprijeti razvoj otoka. Posebna pažnja posvetiti će se i poboljšanju uvjeta života svih otočana, rekla je ministrica Žalac. (Hina/FaH)



Pisane vijesti