Otvorenje Posjetiteljskog centra Kraljevica

Svečanost otvorenja Posjetiteljskog centra Kraljevica u okviru kulturne rute "Putovima Frankopana" održat će se u petak, 18. 11. 2016. u dvorcu „Nova Kraljevica“ u 12 sati.

Kulturna ruta „Putovima Frankopana“ inspirirana je ostavštinom slavne hrvatske obitelji Frankopan koja je od početka 12. do druge polovice 17. stoljeća na području Primorsko-goranske županije ostavila brojna svjedočanstva svoga utjecaja i moći.

Posjetiteljski centar uređen je sredstvima Primorsko-goranske županije i Europske unije, u okviru projekta "HERA - održivo turističko upravljanje jadranskim nasljeđem", uz financijsku poporu IPA programa prekogranične suradnje, a dio projekta čini kulturno-turistička ruta „Putovima Frankopana“ koja će povezati 17 frankopanskih kaštela u cijeloj županiji.

Projekt HERA ostvaruje se u sklopu IPA programa prekogranične suradnje s ciljem održivog upravljanja kulturnom baštinom Jadrana. Glavni partner je Zadarska županija, a uz Primorsko-goransku županiju u projektu sudjeluje još 17 partnera iz 8 zemalja. Cilj projekta je razviti zajedničke prekogranične platforme za upravljanje i promicanje održivog turizma, koji se temelji na zajedničkoj kulturnoj baštini. Projekt financira Europska unija s 7,5 milijuna eura, a Primorsko-goranska županija ima na raspolaganju 556.128 eura od kojih 85 posto osigurava Europska unija, a ostatak županija.



Najave