Međimurskoj županiji te TZ Međimurske županije švicarska turistička nagrada

U sklopu svečanog otvorenja međunarodnog sajma turizma IViaggiatori, 30. listopada 2016. u Luganu, Švicarska, Međimurskoj županiji te Turističkoj zajednici Međimurske županije uručena je švicarska turistička nagrada (The Swiss Tourism Award - STA).

Švicarska turistička nagrada je međunarodno priznanje koje ima za cilj promicanje visoke kakvoće turizma, zaštite i pozicioniranja prirodne i kulturne baštine zemalja, poticanje konkurentnosti i izvrsnosti u standardima usluga i proizvoda te pružanje mogućnosti prezentiranja osobitih odredišta švicarskoj javnosti.

STA se dodjeljuje destinacijama s izvrsnom reputacijom na Internetu, s naglaskom na destinacije koje promiču održive oblike turizma i alternativa su tradicionalnom masovnom turizmu. Korištenjem inovativne tehnologije (posebne kompjuterske aplikacije: Web2rism) razvijene od strane Sveučilišta u Luganu, a financirano od strane Švicarske konfederacije identificiraju se odredišta koja su prepoznali internetski korisnici kao i drugi web portali širom svijeta, te koji odgovaraju posebnim kriterijima kvalitete koji se odnose na turističku industriju  www.swiss-tourism-awards.ch

Nagrada se dodjeljuje od 2006. godine, a ove godine uz Međimurje dobitnici su još pet destinacija iz Italije (link na nagrade).

Predsjednik Znanstvenog odbora STA (Scientific commette of the Swiss Tourism Award) Marco Pion  prilikom uručivanja nagrade rekao je: „Međimurje je regija koja u razvoju turizma primjenjuje najviše kvalitativne  standarde te ih na portalu visitmedimurje.com i  generalno kroz online  prostor uspješno  komunicira kao destinacija u kojoj su kulturne, kulinarske i vinske tradicije u savršenoj ravnoteži između prošlosti i budućnosti." 

Zahvaljujući na ovoj prestižnoj nagradi direktor TZ Međimurske županije Rudi Grula  istaknuo je "Ovaj uspjeh međimurskog turizma moguć je zahvaljujući odličnoj sinergiji svih dionika koji doprinose razvoju ponude Međimurja kao integralne i održive turističke destinacije počevši od Međimurske županije, preko Toplica Sv. Martin pa do najmanjih turističkih ponuđača. Također TZMŽ svoju ulogu destinacijske menadžment organizacije savjesno i stručno primjenjuje već desetak godina inzistirajući upravo na kvaliteti i održivosti. Sve to daje rezultate koji se sada prepoznaju i u međunarodnim okvirima."



Pisane vijesti