Opatija: Međunarodni kongres i sajam World Halal Day

Centar za certificiranje halal kvalitete i Islamska zajednica u Hrvatskoj organizatori su najvažnijeg ovogodišnjeg kongresa o halal tržištu u svijetu. World Halal Day jedinstven je događaj o trendovima i potencijalima halal tržišta u različitim gospodarskim granama uključujući halal turizam, islamsko bankarstvo i financije, halal kozmetiku i farmaciju. Današnjem svečanom otvaranju kongresa nazočit će predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović čije će obraćanje uvesti sudionike u temu gospodarskih prilika halal tržišta u Republici Hrvatskoj.

Centar za certificiranje halal kvalitete i Islamska zajednica u Hrvatskoj organizatori su najvažnijeg ovogodišnjeg kongresa o halal tržištu u svijetu. World Halal Day jedinstven je događaj o trendovima i potencijalima halal tržišta u različitim gospodarskim granama uključujući halal turizam, islamsko bankarstvo i financije, halal kozmetiku i farmaciju.

Današnjem svečanom otvaranju kongresa nazočit će predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović čije će obraćanje uvesti sudionike u temu gospodarskih prilika halal tržišta u Republici Hrvatskoj.

Prvi dan kongresa bit će posvećen temi halal tržišta, a iduća dva govorit će se o halal turizmu i islamskom bankarstvu i financijama. Dnevno će se prožimati tri tematska panela s obraćanjima najistaknutijih dionika pripadajućih grana halal tržišta i islamske ekonomije u svijetu, uz izladaganja 40 stručnjaka iz prakse koji će svoja iskustva prenositi o temama halal tržišta, halal turizma i islamskog bankarstva i financija. Sudionici kongresa će imati mogućnost upoznati se s prilikama poslovanja na tržištima Ujedinjenih Arapskih Emirata i Turske i to od samog državnog ministra Ujedinjenih Arapskih Emirata, Nj.E. dr. Rashid Ahmad bin Fahad te ministra gospodarstva  Republike Turske Nihata Zeybekcija. Predsjednik Obrtničke komore Irana Ali Fazeli  i direktor Kiš free zone Ali Asghar Mounesan upoznat će sudionike s mogućnostima suradnje i poslovanja s Iranom.

U vrijeme kada mnoga tržišta dosežu točku zasićenja kreira se jedno od najbrže rastućih tržišta u svijetu i nudi se prilika za rast tvrtkama širom svijeta. Tržište halal proizvoda i usluga će uskoro doseći ukupnu vrijednost od 2 trilijuna američkih dolara na godišnjoj razini. Svaki mjesec tržište obogaćuju novi gospodarstvenici koji prilagođavaju svoje proizvode i usluge zahtjevima ovog tržišta. 

Međunarodni kongres i sajam u organizaciji Centra za certificiranje halal kvalitete pri Islamskoj zajednici u Hrvatskoj, održava se tek treći put u svijetu, a u Hrvatsku stiže nakon Singapura i Indije. 

World Halal Day u Hrvatskoj najveći je događaj posvećen tržištu halal proizvoda i usluga u 2016. godini. Kongres, koji ima i sajamsku komponentu, održava se u Opatiji  do 4. studenoga 2016. godine.



Pisane vijesti