Ministar Cappelli uz ministricu Žalac i ministra Kuščevića u Nerežišćima na Braču

Ministar Gari Cappelli sudjelovao je danas uz ministra Kuščevića i ministricu Žalac u općini Nerežišća na prezentaciji bračkih projekata važnih za razvoj turizma na otoku te njegova regionalnog razvoja. Predstavljen je eko muzej Pustinja Blaca u općini Nerežišća, koji će se brendirati kao značajan kulturni i prirodni lokalitet, s krajnjim ciljem stavljanja na listu UNESCO-a. Projektna dokumentacija je u posljednjoj fazi pripreme te će projekt biti spreman za aplikaciju na EU fondove.

Ministar Gari Cappelli sudjelovao je danas uz ministra Kuščevića i ministricu Žalac u općini Nerežišća na prezentaciji bračkih projekata važnih za razvoj turizma na otoku te njegova regionalnog razvoja.

Predstavljen je eko muzej Pustinja Blaca u općini Nerežišća, koji će se brendirati kao značajan kulturni i prirodni lokalitet, s krajnjim ciljem stavljanja na listu UNESCO-a. Projektna dokumentacija je u posljednjoj fazi pripreme te će projekt biti spreman za aplikaciju na EU fondove.

Ministar Cappelli, upoznat s ovim i drugim turističkim projektima, iznimno važnim drži povlačenje novca iz EU fondova za turističke svrhe. S obzirom da je i sam s otoka, ministar je istaknuo kako je vrlo dobro upoznat s problemima i izazovima s kojima se nosi otočki turizam, od prometne povezanosti pa nadalje.

Za uspjeh turističkog razvoja mora postojati odlična suradnja javnog i privatnog sektora, pri čemu javni sektor treba biti servis, rekao je ministar turizma. Kao jedan od prvih poteza najavio je da će se pitanje turističkog zemljišta u potpunosti prepustiti resoru Ministarstva turizma, što je vrlo bitno za razvoj turizma i oslobađanje turističkih potencijala.

Iz godine u godinu turizam mora rasti, do 2020. godine trebamo doseći prihode od oko 15 milijardi eura, a danas smo na oko 9,5 do 10, naravno uz poštivanje našeg najvažnijeg,  a to je prostor. Također, savjetovao je da na otoku razvijaju projekte, no moraju raditi i na zračnoj povezanosti zbog potreba modernih turista.

 



Pisane vijesti