U Zagrebu održan ISTO 2016 – Svjetski kongres socijalnog turizma

U organizaciji Međunarodne organizacije socijalnog turizma - ISTO u Zagrebu je od 18. do 21. listopada održan Svjetski kongres socijalnog turizma. Glavna tema Kongresa bila je Pokretanje turizma kroz uključivost u okviru koje se raspravljalo o pristupačnosti, socijalnoj politici kao pokretaču rasta domaćeg turizma, razvoju regije i održivom razvoju.

Pozdravne govore prilikom otvaranja  Kongresa održali su  predstavnici Grada Zagreba, Ministarstva turizma, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te predsjednik organizacije ISTO Jean Marc Mignon.

Na Kongresu je sudjelovalo dvjestotinjak sudionika, predstavnika javnog i privatnog sektora, sveučilišta i međunarodnih organizacija iz 22 države s područja Sjeverne i Južne Amerike, Afrike i Europe.

U radu Kongresa aktivno su sudjelovali i predstavnici Ministarstva turizma. U plenarnom dijelu Kongresa voditelj Službe za nadzor i koordinaciju sustava Ozren Pavlović Bolf održao je prezentaciju o temi „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“.

Tijekom radionice s temom „Socijalna politika za promicanje domaćeg turizma: primjeri iz prakse na regionalnoj razini“, voditeljica Odjela za provedbu programa i projekata iz fondova EU Ivana Alilović predstavila je Nacionalni program razvoja socijalnog turizma – Turizam za sve. Zakonodavni i strateški okvir te primjere dobre prakse predstavila je voditeljica Odjela za multilateralnu suradnju Senka Daniel.

Kongres je održan pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Ministarstva turizma, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatske gospodarske komore, te Hrvatske turističke zajednice. Znatan doprinos Kongresu dale su i brojne udruge koje promoviraju Turizam za sve.



Pisane vijesti