Slovencima najbolji veliki hrvatski kampovi Valkanela, Čikat i Straško

Najbolji veliki hrvatski kampovi po ocjeni slovenskih kampista - posjetitelja portala avtokampi.si, su kampovi Valkanela u Vrsaru, Čikat u Malom Lošinju i Straško u Novalji na Pagu, a nagrade su im dodijeljene na 10. kongresu hrvatskog kampinga ovog tjedna u Svetom Martinu na Muri.

Riječ je o tradicionalnoj nagradi Naj kamp Adria koju taj slovenski internetski portal dodjeljuje najboljim kampovima u Hrvatskoj i Sloveniji, na temelju glasovanja kampista i posjetitelja tog portala.
"Ove godine u izboru smo imali više od 200 kampova koji su tijekom cijele sezone dobili ukupno više od 34 tisuće glasova, a najviše su među velikim hrvatskim kampovima dobili Valkanela, Čikat i Straško, među manjima Ulika Rovinj, Lopari i Slanica, dok su najbolji u Sloveniji Terme Čatež i Nadiža, a najbolje glamping naselje u sklopu kampa Bled", ističu s tog slovenskog portala.
Urednik Klemen Hren ocjenjuje da je ovogodišnja sezona bila rekordna za kampove.

"Iako sezona u početku zbog lošeg vremena u lipnju nije djelovala obećavajuće, ipak se sve poboljšalo s visokim temperaturama u srpnju, kolovozu i rujnu, što je utjecale na odlične rezultate. U Hrvatskoj je tako ove godine kampiralo 2 posto više gostiju, Sloveniji 3 posto više nego lani, a zanimljivo je i da je čak 54 posto svih noćenja slovenskih turista u Hrvatskoj ostvareno u kampovima", ističe Hren.

S tog portala napominju i da je u Hrvatskoj nešto više od 500 kampova, a uz spomenute koji su na prvim mjestima po glasovima posjetitelja, na drugim i trećim mjestima među velikim kampovima iz Istre slijede porečka Lanterna i Zelena Laguna iz Poreča, a među malima Uliku iz Rovinja slijede Kranjski kamp iz Premanture te kamp Puntica iz Funtane.

Na Kvarneru uz Čikat nagrade su još dobili veliki kampovi Njivice s Krka te kamp Krk u Krku, dok su među malima uz Lopari iz Nerezina na Lošinju još nagrađeni kamp Bor iz Krka te kamp Mali iz Baške.

U Dalmaciji najbolji veliki kamp je Straško, kojeg slijede kamp Šimuni također na Pagu, te kamp Park Soline u Biogradu, a među manjima prvi je kamp Slanica s Murtera, a slijede kamp Biograd te kamp Lupis iz Lovišta na Pelješcu.

Najbolji nudistički kamp je Koversada u Vrsaru koji već godinama pobjeđuje u toj kategoriji, dok je drugi Valalta iz Rovinja, a treći kamp Solaris iz Poreča.

Dodijeljena je i nagrada Naj kamp Adria za životno djelo Josipi Cvelić Bonifačić, koja ima 40-godišnje iskustvo u hrvatskom turizmu, posebno u kampingu. (Hina)



Pisane vijesti