Forum obiteljskog smještaja, do 18. studenoga

Jedan do najposjećenijih turističkih skupova u Hrvatskoj, Forum obiteljskog smještaja (FOS) ove će se godine održati od 15. do 18. studenoga u Zadru te s više od tisuću sudionika iz cijele Hrvatske raspraviti teme i problematiku te vrste smještaja koja u hrvatskom turizmu sudjeluje s oko 50 posto.

Kao i ranijih godina, forum će ukazati na važnost obiteljskog smještaja za turizam, ali i razvoj mikro, malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj, jer se tom vrstom smještaja registrirano bavi više od 70 tisuća iznajmljivača, nudeći smještaj s više od 500 tisuća kreveta, a sve više i razne druge integrirane usluge u smjeru obogaćivanja sadržaja i kvalitete ponude.

Na Forumu će se govoriti i o brendiranju te labeliranju obiteljskog smještaja, što se u Hrvatskoj često naziva rekategorizacijom, s ciljem ujednačavanja standarda kvalitete i boljeg pozicioniranja na tržištu i povećanja konkurentnosti.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, točnije Zajednice obiteljskog turizma, Forum će kroz tri dana okupiti i educirati pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu, te ih vrlo intenzivno umrežiti s proizvođačima i dobavljačima proizvoda i usluga za obiteljski smještaj, ponuđenih u sklopu paralelne akcije Kupujmo hrvatsko – Hrvatski proizvod za hrvatski turizam specijalizirane za obiteljski smještaj, u trajanju od dva dana. Kako nam kažu u HGK, Forum nije samo edukativnog karaktera već je i mjesto susreta proizvođača i dobavljača proizvoda i usluga s pružateljima usluga u obiteljskom smještaju i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, uz izravne prezentacije krajnjim kupcima. Takvim umrežavanjem Hrvatska gospodarska komora potiče snažniji plasman domaćih proizvoda i usluga putem turizma.



Najave