Šesta kulinarska manifestacija „Chtef - zagorski chef"

Pozivamo vas na na veliku kulinarsku manifestaciju „Chtef - zagorski chef", u utorak 25. listopada 2016. godine (Terme Jezerčica, Toplička cesta 80, u 12,00 sati).

Kulinarski show „Chtef - zagorski chef", šesto je po redu natjecanje sedam vrsnih zagorskih kuhara u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim namirnicama - ove godine to je meso zagorske patke te zagorski mlinci i kesteni.

Na šestom izdanju "Chtefa" nastupit će: Ivan Knezić - Prigorec, Terme Jezerčica; Marko Futivić, Bluesun Hotel Kaj, Marija Bistrica; Mirko Ljubić, Restoran Dvorac Mihanović, Tuheljske Toplice; Marko Živaljić, Majseov mlin, Donja Stubica; Mislav Božić, Hotel Villa Magdalena, Krapinske Toplice; Dražen Pripeljaš, PUNKT Beer House; Srednja škola Zabok, učenici-kuhari: Vjekoslav Flegar i Matija Antol.

Učenici Srednje škole Zabok na  šestom izdanju Chtefa Zagorskog chefa prvi će puta sudjelovati kao ravnopravni natjecatelji.

Posjetitelji će moći će pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih i kušati, ali će moći i uživati u bogatom popratnom programu tijekom kojeg ih očekuju degustacije brojnih zagorskih delicija poput bučinog ulja, meda, neizostavnih štrukli i tradicionalnih Babičinih kolača  te vrhunskih zagorskih vina i pjenušaca poznatih zagorskih vinara.

NAPOMENA: Dolazak novinara očekuje se najkasnije u 11.30 sati, s obzirom da natjecatelji tada ulaze u kuhinju i počinju kuhati, a novinarima će se omogućiti ulazak u kuhinju u 11.40 sati (na 15 minuta).

Kulinarska manifestacija „Chtef - zagorski chef" natjecanje je zagorskih kuhara u pripremanju jela od tradicionalnih zagorskih namirnica na inovativan i maštovit način. U natjecanju, tradicionalno smije sudjelovati samo sedam kuhara, budući je broj sedam neodvojiv od Zagorja - bajke na dlanu u kojoj se smjestilo sedam gora, sedam rijeka, sedam ljekovitih izvora i sedam gradova. Kuhari se natječu autorskom kreacijom koju stručni žiri ocijenjuje po utvrđenim kriterijima: izgled, miris, okus jela, preciznost termičke obrade namirnica, maštovitost i kreativnost u pripremi jela - moderna prezentacija tradicije, tematska sljedivost i harmonija svih komponenti koje čine cjelinu jela, a neizostavni dio manifestacije čini i sljubljivanje zagorskih vrhunskih vina uz pripremljena jela. Pobjednik kulinarskog showa nosi titulu i statuu zagorskog chefa. Ova kulinarska manifestacija postala je mjesto na kojem se okuplja sve najbolje od gastronomije Zagorja i mjesto gdje se susreće zagorska tradicija, bogata ponuda i potreba vrednovanja županijskih projekata kojima se turistička ponuda Zagorja diže na višu razinu.



Najave