10. kongres hrvatskog kampinga

Jubilarni 10. kongres hrvatskog kampinga najjači do sada po temama i broju sudionika, održat će se od 19. do 21. listopada u Svetom Martinu na Muri.

Očekuje se više od 200 sudionika, kao i da će i ove godine to biti središnje mjesto razmjene znanja i iskustava unutar kamping sektora Hrvatske, koji uz obiteljski smještaj i hotele u hrvatskom turizmu ima najvažniji udjel po smještajnim kapacitetima, ali i fizičkim te financijskim pokazateljima.

Kongres kampinga pratit će i predstavljanje te izložbe velikog broja proizvođača mobilnih kućica i glamping šatora raznih europskih proizvođača, što će omogućiti uvid u najnovije trendove dizajna i buduće smjerove razvoja kampova, dok od predavanja iz KUH-a izdvajaju ona o arhitektonskom i razvojnom pretvaranju postojećih kampova srednje kategorije u novi vrhunski proizvod s pet zvjezdica, što je također svjetski trend.

Predstavit će i rezultate poslovanja kampova u ovoj godini s naglaskom na stupanj iskorištenja kapaciteta, ostvarene prosječne prodajne cijene, prihode i drugo.

Kamping udruženje Hrvatske (KUH) dovršilo je projekt certificiranja i prilagodbe sadržaja i usluge kampova osobama s posebnim potrebama "Village for all-V4A" i te će certifikate na ovom kongresu, prve u Hrvatskoj, dobiti pet kampova - Čikat, Njivice, Solaris Naturist, Stoja i Zablaće.



Najave