Vinkovačke jeseni pod geslom "Večer oproštajna"

Više od 8000 sudionika te 150.000 posjetitelja očekuje se na 51. vinkovačkim jesenima, koje se održavaju od 9. do 18. rujna pod geslom "Večer oproštajna" i uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, rečeno je na konferenciji za novinare članova Organizacijskog odbora te manifestacije tradicijske kulture.

Vinkovačke jeseni iz godine u godinu imaju sve više sudionika i posjetitelja te smo i ove godine svrstani u top-događaje Hrvatske turističke zajednice, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

Istaknuo je kako okosnicu i dalje čine tradicijske priredbe, poput Foklornih večeri, Državne smotre izvornoga hrvatskog folklora, Šokačkih divana, Dječjih vinkovačkih jeseni te završnoga Svečanog mimohoda sudionika u kojem će 18. rujna gradskim ulicama i trgovima proći članovi 80-ak KUD-ova iz Hrvatske i inozemstva, 25 konjskih zaprega te 50 jahača na konjima.

"To ne znači da ne nudimo i nešto drugačiji program. Tu su Urbane jeseni u sklopu kojih će se održati već ustaljeni i prepoznati Hip-hop na Orionu, 11. elektronski party, ljubitelji Star warsa također će doći na svoje te zaljubljenici u 3D street art", dodao je Karlić te podsjetio na Vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva te na skup Poslovni uzlet Vinkovaca i Sajam tradicijskih obrta i rukotvorina koji će se održati na prošle godine osmišljenome i dobro prihvaćenome Slavonskom sokaku.

Tajnik Zajednice kulturno-umjetničkih društava Vukovarsko-srijemske županije Stjepan Đurković izrazio je zadovoljstvo velikim brojem najmlađih sudionika, koji će nastupiti na Dječjim vinkovačkim jesenima te Međužupanijskoj smotri dječjeg folklora na kojoj će, osim vukovarsko-srijemskih dječjih folklornih skupina, nastupiti i 22 skupine iz drugih krajeva Hrvatske.

Po riječima direktorice gradske tvrtke "Promo Cibalae" d.o.o. Mirjam Jukić, znakovito je da su se nakon prošlogodišnjih 50. vinkovačkih jeseni povećali prihod te broj sudionika i posjetitelja.

"Slavonski sokak ove smo godine rasprodali u samo deset dana, a 21 zakupac je na listi čekanja ako netko otkaže. Raste i prihod od manifestacije. Očekujemo kako ćemo vrlo brzo uspjeti prihodom koji ostvaruju Vinkovačke jeseni pokriti troškove zabavnih koncerata koji se održavaju svakodnevno tijekom manifestacije, a koji čine čak 50 posto svih troškova Vinkovačkih jeseni", istaknula je Jukić. (Hina/FaH)



Pisane vijesti