Šesti Turistički forum s temom „Turizam događanja“, 14. i 15. rujna

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom - županijskom komorom Vukovar, Gradom Vinkovcima, Vukovarsko-srijemskom županijom, TZ grada Vinkovaca i tvrtkom Promo Cibalae te uz potporu Hrvatske turističke zajednice, organizira šestu konferenciju - Turistički forum, u Vinkovcima, 14. i 15. rujna s temom „Turizam događanja“.

Jedan od važnijih modela i sadržaja koji značajnije privlače turiste u kontinentalnu Hrvatsku su i brojna događanja od kojih ona mala privlače neodoljivim šarmom, a velika, višednevna, međunarodna događanja privlače svojim intenzivnim pulsom neodoljive privlačnosti. Koje su organizacijske poteškoće, kakvi su planovi organizatora, kako se manifestacije financiraju, koji im je krajnji cilj i publika te u konačnici koliko stvarno doprinose povećanju turističkog prometa i kreiranju turističkog identiteta nekog mjesta i/ili područja, samo su neka od pitanja koja će se otvoriti tijekom održavanja konferencije.

Izlagači su razvrstani u tri skupine: organizatori, partneri i sponzori te društvena zajednica i gospodarstvo. Izlaganje s temom „Promocija Hrvatske putem događanja“ održati će predstavnica Glavnog ureda HTZ-a, dok će se iz sustava turističkih zajednica kao primjeri dobre prakse predstaviti turističke zajednice gradova Zagreba, Splita, Dubrovnika, Nina i Koprivnice.

Sudionici će iz prve ruke čuti i o organizaciji festivala Ultra te Croatia bike tour , dok će o očekivanjima od marketinških ulaganja u manifestacije govoriti predstavnici sponzora.

Institut za turizam predstavit rezultate projekta „Praćenje profila posjetitelja i utvrđivanje učinaka kulturnih događanja“, a predstavnica Zavoda za turizam porečkog Instituta za poljoprivredu i turizam govoriti će o benchmarkingu manifestacija - primjeri (ne)dobre prakse iz Istre.

Drugi dan Turističkog foruma rezerviran je za panel raspravu.

Cijelo događanje odvija se u vrijeme „Vinkovačkih jeseni“ te će sudionici dodatno uživati u jednoj od najvećih i najvažnijih kulturno-folklornih manifestacija Hrvatske.



Najave