Ministar turizma u posjetu Vrbniku na otoku Krku

Ministar turizma u tehničkoj Vladi Anton Kliman posjetit će Vrbnik na otoku Krku, gdje će zajedno s načelnicom općine Vrbnik Marijom Dujmović-Pavan obići staru jezgru i poduzetnike i uvjeriti se u razvojne mogućnosti i planove za integrirani razvoj temeljen na obnovi kulturne baštine i povezivanju poljoprivrede i turizma u Općini (petak, 26. kolovoza).

Posjet Vrbniku počinje u 10.30 sati u PZ Vrbnik (Namori 2) gdje će ministra upravitelj Marinko Vladić upoznati s razvojnim planovima i tradicijom zadrugarstva u Vrbniku te značajem zadrugarstva u procesu integriranog razvoja zajednice.

Nakon toga, na Placi Vrbničkog statuta 4, u biblioteci Vitezić, direktorica TZ Vrbnik Sanja Polonijo predstavit će priču o kulturnom nasljeđu Vrbnika kao i dosadašnja kretanja i trendove u turizmu općine.

Poslije toga, ministar će prošetati starom gradskom jezgrom, zaustaviti se na vidikovcu iznad mora gdje će ga načelnica Marija Dujmović-Pavan upoznati s projektom za uređenje zaštićene gradske kulturne cjeline i pripremom dokumentacije za apliciranje na EU fondove.

Slijedi odlazak u novootvoreni vinotel-hotel Gospoja, Frankopanska 1, gdje će upravitelj Franjo Toljanić upoznati ministra o već realiziranoj sintezi vinogradarstva i turizma.

Ministar Kliman ovom će prilikom posjetiti i ugostiteljstvo Nada – Ivan Juranić, gdje će se osvrnuti, uz postojeću ponudu autohtonog vina i hrane u restoranu i na uređenje i stavljanje u funkciju privatnih objekata - kuća i apartmana za odmor koji imaju svoju priču te kao takvi mogu biti privlačni gostima.

Na kraju dana ministar Kliman će posjetiti i manifestaciju Dani vina otoka Krka 2016., čije je otvorenje planirano u 20.00 sati na Trgu Škujica. Domaći vinari i gosti iz Osječko-baranjske županije svoje će proizvode, osim na Trgu Škujica izložiti na Placi Vrbničkog statuta i na  Ribarnici.



Najave