Rab Jazz Festival - prvo izdanje, do 11. rujna

U okrilju jednog od najljepših svjetskih otoka, u naručju grada Raba koji je već godinama u samom vrhu turističkih odredišta, ispod četiri znamenita zvonika, od 8. do 11. rujna održati će se prvi rapski jazz festival - ''Rab Jazz Festival''.

Tijekom tri dana festivala, umjetnički direktor Bruno Mičetić na prvi rapski festival jazza dovodi kremu hrvatske i slovenske jazz scene. Čast samog otvaranja Rab Jazz Festivala pripala je našem vrhunskom hrvatskom džezistu i pijanistu Matiji Dediću. Ovaj staknuti skladatelj ovim će koncertom promovirati svoj novi album "Matija svira Arsena" s autorskim interpretacijama glazbenih klasika svojeg oca, umjetnika, kantautora, pjesnika i skladatelja Arsena Dedića.

Već sljedeći dan, 9. rujna, na pozornicu festivala popesti će se Zvjezdan Ružić Trio i Bruno Mičetić Trio. Posljednji, treći dan festivala nastupit će Damjan Grbac Gipuja, dok će, kao kruna festivala, na pozornici zasjati poznata kantautorica i jazz pjevačica Elma Burnić sa svojim triom i izvesti posebno pripremljeni program.

U sklopu Rab Jazz Festivala biti će predstavljen i opus fotografija Davora Hrvoja, našeg jedinog profesionalni jazz kritičara, koji već desetljećima promiče jazz  te uz to cijelo vrijeme fotografskim aparatom dokumentira atmosferu na pozornici svjedočeći da jazz nije samo glazba, nego da u sebi utjelovljuje i komponente brojnih drugih umjetničkih žanrova poput glume, performansa, plesa, teatra. Portretna fotografija trajna je njegova preokupacija - diskretno se približavajući jazzistu i ne zadirući u sferu privatnosti, stvara dojmljive karakterne portrete markantnih osobnosti. Nakon desetljeća truda, najuspjelije fotografske portrete najvažnijih glazbenika u povijesti hrvatskog i svjetskog jazza predstaviti će rapskoj publici na izložbi koja će pratiti prvi Rab Jazz Festival.Najave