Prijave za natjecanje Top 100 održivih destinacija u 2016. godini

Ove godine održat će se dodjela nagrada Top 100 održivih destinacija u 2016. (The 2016 Sustainable Destinations Top 100). 

Nagrada je nastala na temelju Destination Stewardship Surveys, godišnjih preglednih istraživanja časopisa National Geographic Traveler, iz razdoblja od 2004. do 2010. godine te nagrade 2014 Sustainable Destinations Global Top 100.

Top 100 održivih destinacija u 2016. je zajednička inicijativa organizacija Green Destinations, TravelMole, Destination Stewardship Center, Asian Ecotourism Network (AEN), te Globalnog vijeća za održivi turizam (GSTC). Nagrada ima podršku više od 60 organizacija i stručnjaka s područja održivog turizma. Od ove godine spomenutim organizacijama se pridružila i svjetska ekološka organizacija Sustainable Travel International (STI).

Natjecanje predstavlja odličnu priliku za profiliranje ambicioznih odredišta na polju odgovornog i zelenog turizma, a jedan od ciljeva Top 100 nagrade je i zbližavanje odredišta koje se natječu u izboru.

Prijave se mogu poslati do 8. kolovoza 2016. godine, a prijaviti se mogu sva odredišta s jasnim fokusom na održivom turizmu. Nominirane destinacije bit će odabrane od strane međunarodnih stručnjaka za održivi turizam te stručnog tijela za selekciju kojeg čine članovi gore spomenutih organizacija.

Registracijski obrasci trebaju biti poslani u Tajništvo organizacije Green Destinations, a obrazac za prijavu može se pronaći na mrežnoj stranici nagrade Top 100 održivih destinacija u 2016.

Rezultati natjecanja bit će objavljeni na svečanoj večeri u sklopu konferencije Svjetski dan zelenih destinacija koja će se održavati u Ljubljani na Svjetski dan turizma, 27. i 28. rujna 2016. godine.



Pisane vijesti