Svečano otvorena plaža Monty’s Dog Beach and Bar

Monty’s Dog Beach and Bar je ime koje se zasluženo vrlo brzo proširilo čitavim svijetom, a ova je plaža za pse svečano predstavljena u petak, 29. srpnja 2016.

U uvodnome je dijelu voditelj programa Mario Lipovšek Battifiaca govorio o plažama na crikveničkoj rivijeri, s posebnim osvrtom na Monty’s Dog Beach and Bar, plažu koja je svoj razvojni put započela 2010. godine, a  2013. u "Columbovom kutku" na portalu Top destinacije proglašena najboljom plažom za pse na hrvatskoj obali.

Početna su ulaganja izvršili Grad Crikvenica, GKTD "Murvica", Veterinarska stanica Crikvenica i proizvođač hrane za kućne ljubimce "Purina", a ovu je lijepu turističku priču od samih početaka, među ostalima, prepoznala i Turistička zajednica Crikvenice. U početku je pokrovitelj bio i Hotel za pse "Monty", čiji su vlasnici, Ruby i Igor Montanari Knez danas koncesionari ove plaže. I ne samo to, njihovom je "krivnjom" plaži porasla popularnost i postala je savršeno mjesto za odmor s kućnim ljubimcima. Osmislili su i realizirali originalan i jedinstven sadržaj u Hrvatskoj, ali i u svijetu - prvi kafić za pse, koji jednako oduševljava i vlasnike i njihove četveronožne prijatelje.

Uz ovu u Crikvenici, u lučici Podvorska, još dva mjesta crikveničke rivijere dobila su plaže na kojima su psi dobrodošli, a to su uvala Slana u Selcu i Tunera u Jadranovu.

Uzvanicima su se obratili Ruby i Igor Montanari, direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije Erik Fabijanić te ministar turizma Anton Kliman, koji je plažu proglasio otvorenom i prerezao vrpcu. Naravno, učinio je to uz pomoć posebne i vrlo simpatične asistentice Noe, koja je svoju "vrpcu" jednostavno - pregrizla. Svečanost ne bi bila potpuna da se nisu rezale i prigodne torte, i to jedna slađa, a druga, naravno, slana za one radi kojih ova plaža i postoji.

Za sjajnu se atmosferu pobrinuo i mladi glazbenik Dino Antonić uz pratnju glazbenog  sastava.

Filozofija i nepisana pravila ove plaže vrlo su jednostavni i lako se pamte: opušteno, ležerno i ugodno uživanje u dobrom društvu. Upravo je tako izgledalo i svečano otvorenje Monty’s Dog Beach and Bara u Crikvenici.



Pisane vijesti