Ministar turizma na otvorenju hotela Peteani i potpisivanju ugovora s korisnicima programa Ministarstva turizma

Ministar turizma Anton Kliman sudjelovat će sudjelovat će na otvorenju hotela Peteani (Ul. Alda Negria 9, na usponu za Stari grad Labin). Tvrtka Koral d.o.o. rekonstruirala je objekt u starogradskoj jezgri grada Labina, nekadašnju raskošnu vilu s početka prošlog stoljeća u hotel s četiri zvjezdice (petak 22. 7. 2016. u 10.00 sati).

Nakon otvorenja hotela ministar Kliman će u Hotelu San Rocco (Srednja ulica 2, Brtonigla) s početkom u 12.00 sati potpisati ugovore s korisnicima programa Konkurentnost turističkog gospodarstva te Strukovne udruge s područja Istarske županije.  

Programom Konkurentnost turističkog gospodarstva Ministarstvo turizma  sufinancira ulaganja u povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, internacionalizaciju poslovanja, održivi razvoj, diversifikaciju ponude, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti u cilju produljenja sezone, očuvanja radnih mjesta, novog zapošljavanja, rasta i razvoja turističkog gospodarstva.

Programom Strukovne udruge dodjeljuju se sredstva strukovnim udrugama za sufinanciranje projekata stručnog osposobljavanja i usavršavanja, za projekte koji promiču uvođenje inovativnosti,  upravljanje destinacijom, održivi turizam, novi turistički proizvod te socijalni turizam i druge posebne oblike turizma.



Najave