Na osam kruzera stiže skoro 10 i pol tisuća putnika

Gotovo deset i pol tisuća posjetitelja na ukupno osam brodova na kružnim putovanjima očekuje se tijekom četvrtka u Dubrovniku, pokazuju podaci Lučke uprave Dubrovnik.

Nakon što su u srijedu navečer uplovila dva broda manjeg kapaciteta, "La Belle de L'Adriatique" i "Athena" s ukupno 197 putnika, u ranim jutarnjim satima u četvrtak u grušku luku uplovio je i "Thomson Celebration" s 1074 putnika. Nešto kasnije uplovili su i "AIDAbella" s 2125 te "Costa Mediterranea" s 2278 putnika, a oko 9 sati stigao je i "Eurodam" koji je u Dubrovnik doveo 2270 gostiju. "MSC Sinfonia" stigao je oko 12 sati i u grušku luku doveo je 2277 putnika, a oko 15 sati očekuje se da će na "Le Lyrialu" u stari gradski Porat doći 224 putnika.

Većina brodova ima predviđeno isplovljavanje iz Dubrovnika tek u kasnim popodnevnim ili večernjim satima pa se stoga u povijesnoj jezgri grada tijekom dana očekuju velike gužve.

Inače, prema podacima Lučke uprave Dubrovnik tijekom srpnja će u ukupno 83 ticanja kruzera u grad pod Srđem stići više od 122 tisuće putnika. (Hina/FaH)



Pisane vijesti