Gorski kotar Bike Tour: "Vražji vrt" po četvrti put na meti cikloturista

Četvrto izdanje Gorski kotar Bike Tour-a, od 15. do 17. srpnja, okupit će 50-ak ljubitelja rekreacije na 2 kotača koji će u 3 dana pokoriti nepregledna šumska prostranstva i skrivene kutke Hortusa Diabolicusa ili Vražjeg vrta kako su područje Gorskog kotara nazvali još stari Rimljani.

Osim pedaliranja, sudionici će, zahvaljujući lokalnim turističkim zajednicama, imati prilike degustirati autohtone proizvode te kušati goransku gastro ponudu, a u sklopu Tour-a u subotu, 16. srpnja će obilježiti i Svjetski dan biciklista.

Prvog dana biciklističke avanture po Gorskom kotaru, sudionicima će se pridružiti i direktori turističkih zajednica Gorskog kotara na električnim biciklima koji se čak na nekoliko lokacija u Gorskom kotaru mogu iznajmiti za svladavanje već dobro poznate goranske konfiguracije terena, a oni natjecateljskog duha će imati priliku za dokazivanjem svakog dana na određenim usponima te će najbrži biti proglašeni kraljem i kraljicom brda.

Start Gorski kotar Bike Tour-a je u petak, 15. srpnja u 10 sati u Kamačniku/ Vrbovsko nakon čega će biciklisti voziti po sljedećem rasporedu:

  • 1. dan: Vrbovsko - Čogrljevo jezero - Brod Moravice - Skrad - Delnice (59 km)
  • 2. dan: Delnice - Sunger - Brestova Draga - Mrkopalj - Begovo Razdolje - Delnice (59 km)
  • 3. dan: Delnice - Lokvarsko jezero - kaubojski grad Roswell (Winnetou) - Fužine (42 km)

Cilj Gorski kotar Bike Tour-a je u nedjelju, 17. srpnja u kaubojskom gradu Roswellu kraj Fužina, gdje se snimao nastavak popularnog Winnetoua, odnosno na željezničkom kolodvoru Fužine odakle se sudionici vlakom vraćaju u Vrbovsko.



Najave