Finska nacionalna zrakoplovna kompanija od ponedjeljka otvara novu liniju između Helsinkija i Pule

Nacionalna finska zrakoplovna kompanija "Finnair" u razdoblju od 20. lipnja do 12. kolovoza uspostavit će zrakoplovnu liniju na relaciji Helsinki - Pula, dva puta tjedno, odnosno ponedjeljkom i petkom, priopćeno je u petak iz pulske Zračne luke.

Kako se navodi u priopćenju za javnost, "Finnair" je nacionalna zrakoplovna kompanija Finske i ujedno najveća zrakoplovna kompanija u Finskoj sa sjedištem u Zračnoj luci Helsinki-Vantaa, a većinski vlasnik kompanije je Vlada Republike Finske s udjelom od 55,8 posto. "Finnair" je član udruženja Oneworld airline alliance, u 2015. godini prevezli su više od deset milijuna putnika u više od 60 europskih, 13 azijskih i 4 sjevernoameričke destinacije.

"Finnair je jedina europska zrakoplovna kompanija koja posjeduje Airbus A350 te je peta najstarija zrakoplovna kompanija na svijetu s neprekinutim postojanjem", stoji u priopćenju za javnost i dodaje kako na službenoj internetskoj stranici kompanije stoji kako će cijena karte na relaciji Pula Helsinki iznositi 300 eura. (Hina)



Pisane vijesti