Od 1. srpnja iz osječke Zračne luke do Zagreba, Pule, Rijeke, Splita i Dubrovnika

Zračna luka Osijek je u suradnji sa zrakoplovnom tvrtkom Trade Air u četvrtak je u Osijeku najavila pokretanje novih zračnih linija između Osijeka te Zagreba, Pule, Rijeke, Splita i Dubrovnika, koje kreću od 1. srpnja.

Direktor ZLO-a Domagoj Marinić rekao je na konferenciji za novinare kako su linije Croatia Airlinesa krenule s početkom travnja. Kada s početkom srpnja krenu i letovi Trade Aira obavljanje javne usluge u zračnom prijevozu će biti implentirano u punom obimu, čime će se osječki aerodrom pozicionirati s gotovo 1500 letova godišnje na domaćim linijama, kazao je. Dodao je kako je prošle godine kroz Zračnu luku Osijek prošlo 30 tisuća putnika, a ove se, prema zaključenim ugovorima, očekuje znatan porast.

Marinić kaže kako će se iz Osijeka prema Zagrebu letjeti tri puta tjedno, s dvostrukom rotacijom, što znači da će se jutarnjim letom moći doći iz Zagreba u Osijek, a potom uvečer vratiti natrag.

Najavio je kako će Osijek sa Splitom biti povezan četiri puta tjedno, tri puta tjedno s Dubrovnikom te po dva puta s Pulom i Rijekom, dodajući kako će sve linije trajati tijekom ljetne i zimske sezone letenja.

"Zbog suradnje Croatia Airlinesa i Trade Aira naši će putnici moći kupiti kartu za vezane letove. To znači kako će moći iz našega grada letjeti na više od deset europskih destinacija, s nekom minimalnom konekcijom u Zagrebu od otprilike sat vremena“, rekao je Marinić.

Prodajni predstavnik zrakoplovne tvrtke Trade Air Seif Aldin Salameh rekao je kako su prije tri godine napravili strateški poslovni zaokret u svojem radu te da im je drago da sudjeluju u nacionalnoj integraciji svih aerodroma i međunarodnoj povezanosti kroz čvorišta Croatia Airlinesa. (Hina)



Pisane vijesti