Održan forum kulturnog turizma na Kvarneru

Danas je u organizaciji Turističke zajednica Kvarnera i udruge Pro Torpedo Rijeka, u Muzeju grada Rijeke, održan Forum kulturnog turizma s temom „Industrijska baština i turizam - Izazovi i mogućnosti uključivanja u europske rute industrijske baštine“.

Forum je organiziran kao uvod VII. međunarodnoj konferenciji o industrijskoj baštini, koja u Rijeci počinje 19. svibnja i kojom se obilježava 150 godina od izuma riječkog torpeda, prvog na svijetu.

Forumu kulturnog turizma prisustvovali su predstavnici turističkih zajednica s područja Kvarnera, djelatnici iz područja kulture i kulturnog turizma, kao i članovi udruge Pro Torpedo Rijeka.

Također, Forumu su prisustvovali nasljednici obitelji industrijalca Roberta Whiteheada, izumitelja torpeda, koji danas žive u SAD-u. Veliko zanimanje pokazali su i gosti iz Norveške, predstavnici Univerziteta za znanost i tehnologiju iz Trondheima, koji se bave izumom torpeda, odnosno tehničkim dostignućima koja je izum omogućio.

Predavanje je održao Dr. Hildebrand de Boer iz Nizozemske, direktor HollandRoute Foundation te je podijelio iskustva i prikazao primjere dobre prakse.

Sudionici su po završetku imali priliku za pitanja i odgovore o utjecaju industrijske baštine na formiranje turističke ponude u Nizozemskoj i utjecaju te ponude na odluku potencijalnih posjetitelja za odabir destinacije.



Pisane vijesti