Od 29. travnja sve do kraja svibnja, čak 15 krčkih restorana u okviru gastro manifestacije Krk(j)eraj 2016. sudjeluje u danima šparoga i janjetine s promotivnim cijenama svojih jela.
U tematskim menijima, krčki ugostitelji vam uz krčku janjetinu i divlje šparoge nude obilje izvornih otočkih namirnica, poput pršuta, sira i maslinovog ulja.
Uz tradicionalna jela poput janjećeg žgvaceta s domaćim šurlicama ili uz suvremenije kremaste juhe i rižot od šparoga, svakako će prijati neizostavna vrbnička žlahtina.
Krk(j)eraj se održava po prvi put i specifičan je zbog toga jer objedinjuje turističko gastronomsku ponudu cijelog otoka. Dosad su, podsjetimo, turističke zajednice Krka zasebno nudile različite atraktivne događaje. S obzirom na veliki potencijal koji je pokazao svaki od njih, ove je godine gastronomska ponuda svih turističkih zajednica povezana u zajedničku otočku promociju – Krk(j)e raj 2016.