Predstavljen program 'Dubrovnik zimi 2007/2008'

Turistička zajednica Grada Dubrovnika početkom studenog započinje s novim ciklusom programa Dubrovnik zimi 2007/2008, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

U želji da se sezona u Dubrovniku produži na svih 365 dana već treću godinu dubrovačka Turistička zajednica ulaže napore da program Dubrovnik zimi zaživi na domaćem i stranom tržištu, rečeno je.

Program obiluje događanjima, prezentacijama i koncertima - poput priredbi utorkom u kazalištu Marina Držića pod nazivom "Welcome to Dubrovnik", zatim kušanje vina i maslina u dubrovačkim hotelima, doček Nove godine, Dubrovački karneval itd.

Besplatna 'Winter card' omogućit će gostima koji provedu najmanje dvije noći u Dubrovniku korištenje popusta za posjete kino projekcijama, kazališnim predstavama, restoranima, suvenirnicama itd.

Predstavnici Turističke zajednice Grada Dubrovnika istaknuli su kako zimska sezona bilježi poraste, pa tako oko 5.000 gostiju boravi u zimskom periodu u Gradu.

U prvih devet mjeseci ove godine na području grada Dubrovnika boravilo je 446.298 gostiju, što je sedam posto više nego u istom razdoblju lani. Ostvareno je 1,6 milijuna noćenja, što je porast od dva posto. (Hina) 



Pisane vijesti