Otvoren 15. sajam "Proizvodi hrvatskog sela"

U zagrebačkom Boćarskom domu u petak je otvoren 15. sajam "Proizvodi hrvatskog sela", na kojem do nedjelje, 13. ožujka svoje proizvode izlaže i prodaje 250 izlagača iz svih krajeva Hrvatske. Cilj sajma, kako je istaknuto, je promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača proizvodima do kojih teže dolaze, kao i promocija kulture i tradicije hrvatskog sela.

Sajam je otvorio ministar poljoprivrede Davor Romić koji je poručio da u državnom proračunu "poljoprivredni proizvođači neće biti uskraćeni niti za jednu kunu u odnosu na prošlu godinu".

Romić je ponosan što su osigurana sredstva za poljoprivredne proizvođače te poručuje kako će fokus ministarstva biti i na tome da se što više sredstava povuče iz EU fondova. Proizvodi hrvatskog sela, autohtoni proizvodi te spajanje poljoprivrednih proizvoda s turističkom ponudom je zadaća Ministarstva poljoprivredi i Vlade.

Učinit ćemo sve da naši autohtoni proizvodi budu prepoznati na tržištu, rekao je Romić, ističući i kako će se u suradnji s Ministarstvom turizma radi na projektu čiji je cilj da autohtoni proizvodi nađu svoje mjesto u u turističkoj ponudi. Ministar ističe i kako mjere ruralnog razvoja, na kojima se intenzivno radi, trebaju vratiti vjeru u ruralni prostor i poljoprivrednog proizvođača.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić poručio je kako će Grad Zagreb osigurati sredstva za kvalitetne projekte poput ovog sajma te očekuje partnerski odnos i s resornim Ministarstvom poljoprivrede.

Damir Kovačić, iz tvrtke Agrarno savjetovanje koja je organizator sajma, ističe kako je ovaj sajam bio i ostao poticaj seljačkim gospodarstvima, prehrambenim obrtima i tvrtkama da za njihove kvalitetne proizvode ima prostora na tržištu. Sajam također omogućava građanima Zagreba da dođu do kvalitetnih tradicijskih proizvoda kojih nema na policama trgovačkih lanaca. (Hina)



Pisane vijesti