Radna verzija novog strateškog plana razvoja turizma Kvarnera do kraja srpnja

Radna verzija strateškog plana razvoja turizma Kvarnera 2016.-2020. trebala bi biti gotova do kraja srpnja, najavljeno je u ponedjeljak na potpisivanju ugovora o izradi novog strateškog plana razvoja te strateškog i operativnog marketing plana.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina ugovor je potpisao s dekanicom opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Dorom Smolčić Jurdana i ravnateljicom Instituta za turizam Sandom Čorak.

Izradu strateškog plana s ukupno 685.000 kuna financirat će Ministarstvo turizma, županija i Turistička zajednica Kvarnera.

Cilj novog strateškog dokumenta je uspostaviti dugoročni strateški razvojni i marketinški okvir te akcijski plan razvojnih aktivnosti i mjera, s naglaskom na povećanje broja dolazaka turista u pred i posezoni i jačanje regionalnog i destinacijskih brendova Kvarnera za 50 posto do 2020. godine. Uz to, planira se povećati  dnevnu potrošnju turista za 15 posto u 2020. godini u odnosu na baznu 2016. godinu, udvostručiti dolaske turista i turističku potrošnju u Gorskom kotaru te osigurati preduvjete za dolaske turista do subregionalnih odredišta.

Dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Dora Smolčić Jurdana kao posebnu vrijednost zajedničkog rada na ovom projektu istaknula je da će u njega biti ugrađena sva njihova prethodna znanja i istraživanja koja su provedena na Fakultetu i u Institutu za turizam.

Ravnateljica Instituta za turizam Sanda Čorak podsjetila je da projekt u sebi obuhvaća tri plana - strategiju razvoja, marketinški strateški plan i operativni marketinški plan.

Izrada planova u turizmu i logistički i sadržajno je veoma složen posao, kako zbog raznolikosti Primorsko-goranske županije, tako i zbog vremenskih okvira, napominje Čorak, koja je najavila da bi radna verzija plana trebala biti gotova do kraja srpnja.

(Hina)



Pisane vijesti