Ministar turizma u obilasku kampa Lanterna te gradilišta obiteljskog hotela Amarin

POZIV ZA NOVINARE

Ministar turizma Anton Kliman posjetit će u ponedjeljak 15. veljače 2016. godine kamp Lanterna tvrtke Valamar Riviera te gradilište obiteljskog hotela Amarin tvrtke Maistra.

Okupljanje novinara na recepciji kampa Lanterna (Tar) predviđeno je u 9.50 sati te je predviđen zajednički obilazak kampa.

Nakon kampa Lanterna, ministar će posjetiti gradilište obiteljskog hotela Amarin u Rovinju s početkom u 11.40 sati, a obilazak je također predviđen uz prisustvo novinara.

Valamar Riviera ove godine u vodeći istarski kamp Lanternu ulaže oko 80 milijuna kuna kako bi podigla kategorizaciju kampa na četiri zvjezdice. Taj je kamp član prestižnog udruženja "Leading Campings of Europe" te nositelj ADAC/ANWB-ova (njemačkog i nizozemskog auto kluba) priznanja Best Campsite 2015, što ga svrstava u krug najboljih u Europi. Valamar Riviera investirat će ove godine ukupno 262 milijuna kuna u povećanje kvalitete portfelja hotela, apartmana i kampova u destinacijama od Istre i otoka Krka do Dubrovnika, a ulaganja su usmjerena na nove sadržaje, restorane i plaže.

Hotel Amarin svojevrsna je greenfield investicija, budući da se novi objekt gradi iz temelja na mjestu nekadašnjeg starog hotela Valdaliso iz 1980. godine, koji je srušen krajem protekle sezone. U ovaj objekt Maistra ulaže čak 300 milijuna kuna, a predstavljat će novi vrhunski proizvod ove tvrtke, ali i Rovinja, namijenjen obiteljima s djecom. Novi će hotel raspolagati s 280 smještajnih jedinica veličine od 28 do 47 četvornih metara u koje će se moći smjestiti 560 gostiju.



Najave