Na izložbi Histria 2016. predstavlja se 114 izlagača

Na ovogodišnjem izdanju izložbe hrane i pića 'Histria 2016.' koja će se održati od petka do nedjelje u pulskom Domu hrvatskih branitelja, predstavit će se 114 izlagača s 35 novih proizvoda, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u županijskoj gospodarskoj komori.

Tijekom trodnevne izložbe posjetitelji će moći kupiti i degustirati maslinova i bućina ulja, suhomesnate proizvode, nabaviti biljne čajeve, prirodnu kozmetiku i slične proizvode.

U subotu je na programu radionica Detoksikacija za zdravlje i ljepotu, predavanje o EU fondovima te predstavljanje knjige Alergija na hranu - od stresa do sklada.

Predsjednica županijske komore Jasna Jaklin Majetić ocjenjuje kako je riječ o sajmu koji kvalitetom proizvoda i brojem izlagača može postati velik i regionalan.

"Prije 23 godine krenuli smo kao pomoć malim proizvođačima, od prehrambenih proizvoda i pića do suvenira i opreme. Mijenjali su se partneri i izlagači, a danas svi proizvođači na Histrii osobno predstavljaju svoje proizvode što je izuzetno kvalitetna dimenzija, jer svaki proizvođač osobno garantira za proizvod", kazala je Jaklin Majetić.

Najavila je i 2. Forum obiteljskog smještaja Istarske županije koji će se održati u sklopu sajma i okupiti iznajmljivače smještaja u turizmu, koji organiziraju Zajednica obiteljskog turizma Istarske županije i Upravni odjel za turizam Istarske županije. (Hina)



Pisane vijesti