Ulaganja na Makarskoj rivijeri uoči sezone

Turistička sezona na Makarskoj rivijeri priprema se velikim ulaganjima, izgradnjom i uređenjem više hotelskih kuća. Najveća investicija je u hotelski kompleks Romana u Makarskoj. U prvu fazu izgradnje apartmana, za ovo ljeto već ugovorenih s jednom norveškom turističkom agencijom te plažnog objekta s dodatnim sadržajima, ulaže se 120 milijuna kuna. Budući hotel Romana s četiri zvjezdice koji bi u potpunosti trebao biti završen do ljeta 2017. godine, imat će 200 soba i 20-ak apartmana, doznaje se od direktora hotela Ivana Gujinovića.

Rekonstrukcija hotela Slavija i izgradnja novih kapaciteta te uređenje fasade i ugradnja solarnih kolektora hotela Horizont u Baškoj Vodi koštat će Hotele Baška Voda 54,5 milijuna kuna, kazao je direktor Jakša Medić, a podgorska hotelska kuća koja će poslovati s novim imenom Medora Auri imat će 313 smještajnih jedinica uključujući obiteljske sobe i luksuzne apartmane. U radove spajanje i uređenje hotela Minerva i lani obnovljenog hotela Mediteran koji će od ovoga ljeta biti jedan odmorišni kompleks, ulaže se 75 milijuna kuna.

Ulaže se i u izgradnju podzemne garaže hotela Dalmacija s 88 parkirališnih mjesta te uređenje društvenih i gospodarskih prostora hotela Meteor koji će primiti prve goste već u ožujku te u hotel Rivijera.

U Makarskoj se u nadogradnju novih 16 smještajnih jedinica hotela Park ulaže 7,5 milijuna kuna, a radovi bi trebali okončati do polovice travnja.

(Hina/FaH)



Pisane vijesti