Poziv za medije: On line konferencija “Perspektive novih modela upravljanja održivim turizmom na Mediteranu / Perspectives on new models of governance for sustainable tourism in the Mediterranean”

Slika /2021_ilustrac_f/210416_weblink_smartmed.jpg

Poštovani, srdačno vas pozivamo na međunarodnu SMARTMED – BEST MED on line konferenciju u organizaciji Ministarstva turizma i sport Republike Hrvatske, glavnog koordinatora međunarodnog projekta SMARTMED.

Zajednički SMARTMED – BEST MED on line seminar predstavit će preliminarne rezultate oba projekta te razvijene i/ili modele u nastanku koji zainteresirani akteri i dionici iz Hrvatske, Španjolske, Portugala, Malte, Francuske, Italije, Grčke, Slovenije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine mogu primijeniti i u svojim okruženjima, na različitim teritorijima u cilju unapređenja održivog turizma na Mediteranu.

Zaključci izlaganja i predviđene rasprave o prijenosu i kapitalizaciji rezultata projekata će utjecati i na kreiranje Nacionalne strategije razvoja održivog turizma Republike Hrvatske do 2030. godine.

On line konferencija pod nazivom “Perspektive novih modela upravljanja održivim turizmom na Mediteranu / Perspectives on new models of governance for sustainable tourism in the Mediterranean” će se održati u utorak, 20. travnja s početkom u 9:30 sati putem web platforme.
 
Svi zainteresirani za sudjelovanje se mogu prijaviti putem poveznice “Registracija“, a prijave su otvorene do ponedjeljka, 19. travnja 2021. Po prijavi će svakom sudioniku biti poslani detalji potrebni za sudjelovanje i pristup konferenciji.
 
Riječ je o prvoj međunarodnoj konferenciji na kojoj će se predstaviti preliminarni rezultati projekta SMARTMED i BEST MED, pripremljenih u okviru programa suradnje INTERREG V-B Mediteran i platformskog projekta PANORAMED. Navedeni projekti za cilj imaju osnažiti međusobnu suradnju između zemalja članica (Hrvatska, Španjolska, Portugal, Malta, Francuska, Italija, Grčka, Slovenija, Crna Gora te Bosna i Hercegovina) i kreirati jedinstvene odgovore na zajedničke izazove u cilju razvoja održivog turizma na Mediteranu.
 
Dok SMARTMED doprinosi rješavanju izazova visoke sezonalnosti i nedostatka suradnje ključnih sudionika u turizmu Mediterana kroz razvijanje i testiranje novog poslovnog modela SMART turizma, BEST MED kroz projekt testira model za poboljšanje upravljanja kulturnim rutama i stazama na području Mediterana te za konačni cilj ima kreiranje mreže mediteranskih opservatorija za turizam (MED NTO) kako bi se olakšala razmjena podataka i najboljih praksi unutar zemalja.Najave