Održan informativni dan o Erasmus+ SPORT programu

Slika /AAA_2020_MINTIS/sport_arhiva/200124_erasmussport.jpg

Informativni dan o Erasmus+ SPORT programu u organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport okupio je stotinu sudionika koji su se mogli upoznati s  mogućnostima koje pruža ovaj program te uvjetima za korištenje EU potpora za razvoj športa.

Među sudionicima bili su i neki od najvećih hrvatskih športskih saveza kao što je Hrvatski rukometni savez, Hrvatski košarkaški savez, Hrvatski vaterpolski savez, Hrvatski odbojkaški savez, Hrvatski veslački savez te mnogi drugi.

Ovo je treću godinu za redom kako se Informativni dan Erasmus+ SPORT održao u Hrvatskoj, a svim sudionicima predstavljeni su i uspješni projekti sportskih organizacija koji su proteklih godina dobili ovu potporu. U dvije godine to je bilo deset projekata koji su dobili potporu u ukupnom iznosu od 3.107.796,06 eura. Panelisti su ohrabrili potencijalne kandidate da se prijave i iskoriste mogućnosti koje im Erasmus+ SPORT program pruža. Podijelili su svoja iskustva i dali smjernice potencijalnim kandidatima. Poziv na podnošenje prijedloga otvoren je do 6. travnja 2017. godine.

Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus:+Sport otvoren je do 6. travnja 2017. Dokumentacija vezana uz natječaj nalazi se na sljedećoj poveznici:
https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/funding/sport-2017_en

Pisane vijesti