Hrvatska druga u Europi po broju odobrenih projekata u Erasmus +: Sport programu

Slika /AAA_2020_MINTIS/logos/news_mint_gov_hr.jpg

Drugu godinu zaredom Hrvatska se našla u samom vrhu zemalja Europe kojima su odobreni projekti u Erasmus +: Sport programu. S ukupno 65 prijavljenih, a 21 odobrenim projektom, ponovljen je uspjeh od prošle godine kada je naša zemlja sa 20 projekata zauzela drugo mjesto. 

Prvo mjesto po uspješnosti i ove godine zadržala je Italija, koja je prva sa 47 odobrenih projekata, dok drugo mjesto s Hrvatskom dijeli Španjolska, a slijede Bugarska i Francuska.

„Iznimno me veseli što su i ove godine hrvatske udruge i ustanove napravile vrijedne projekte, koje je prepoznala i Europska komisija te što iz godine u godinu broj prijavljenih, ali istovremeno i odobrenih projekata, raste. To je pokazatelj odličnog rada i pripremljenosti u čemu Ministarstvo turizma i sporta našem sportskom sektoru pruža podršku kroz stručne radionice te Erasmus+:Info dan koji organiziramo svake godine. Čestitam svima na odobrenim projektima te želim puno uspjeha u njihovoj provedbi. Ministarstvo će i dalje pružati podršku svim zainteresiranim dionicima i vjerujem kako ćemo nastaviti rasti i biti uspješni u ovom području“, rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

Ove je godine ukupno 310 projekata iz cijele Europe dobilo financijska sredstva iz Erasmus+: Sport programa, a ukupna vrijednost 21 odobrenog projekta iz Hrvatske je 2.639.754,00 eura.

Projekti su raspoređeni u sedam područja i to: pet projekata iz područja Promicanje volontiranja, pet projekata iz područja Promicanja obrazovanja u sportu i kroz sport, tri projekta iz područja Društveno uključivanje kroz sport, tri projekta iz područja Zaštite sportaša od zdravstvenog i sigurnosnog rizika kroz poboljšanje uvjeta treninga i natjecanja, dva projekta iz područja HEPA Europa (Europska mreža za promociju zdravstveno usmjerenom tjelesnog vježbanja) te po jedan projekt iz područja Dvojne karijere sportaša i iz područja Promicanja tradicionalnih europskih sportova i igara.

Pisane vijesti