4. EUSAIR Forum: „Integration for the people, development for the region"

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/EUSAIR_Logotype_RGB.jpg

4. EUSAIR FORUM, EU Strategije za jadransko-jonsku regiju te 2. zajednički forum jadransko-jonskih gospodarskih komora, gradova i sveučilišta, održat će se u Budvi (Crna Gora), 7. i 8. svibnja 2019. pod sloganom "Integration for the people, development for the region", u organizaciji Crne Gore i u suradnji s Europskom komisijom uz potporu EUSAIR Facility Point. Cilj je povećati vidljivost EUSAIR-a i razmotriti napredak postignut od 3. Foruma održanog u Kataniji u svibnju 2018. godine. Četvrti EUSAIR forum usredotočit će se na teme vezane za područje turizma i 'Plavi rast'. Sudionici će također raspravljati o mehanizmima financiranja za sva četiri tematska stupa EUSAIR-a i podijeliti konkretne ideje o budućim perspektivama Strategije.

Svake godine Forum privlači brojne dionike, kao što su Europska komisija i druge institucije EU, nacionalna ministarstva, regionalna i lokalna tijela, poslovni sektor, akademsku zajednicu i civilno društvo, koji razmjenjuju mišljenja i iskustva te razgovaraju o načinima suradnje. Dodatni tematski susreti, uz kulturna i društvena događanja, upotpunit će program Foruma.

Forumima će prethoditi Jadransko-jonsko vijeće / Ministarski sastanak EUSAIR-a (događaj rezerviran za ministre i njihova izaslanstva), kao i niz popratnih događanja 6. svibnja 2019. godine.

Pozivamo vas da nam se pridružite na ovoj otvorenoj mogućnosti umrežavanja i pridonesete daljnjoj provedbi EUSAIR strategije.

Najave