Talijanska tv Rete 4 prikazat će seriju emisija o Kvarneru i Istri

Slika /arhiva/30416TZKvarnera2.jpg

Turistička zajednica Kvarnera, nakon niza izvanredno uspješnih promotivnih aktivnosti na glavnim europskim emitivnim tržištima, nastavlja promociju Kvarnera na talijanskom tržištu. Ovoga puta naglasak je na vrhunskoj eno i gastro ponudi regije Kvarner, kroz projekt brendiranja - Kvarner Gourmet & Food, kao nezaobilazne gastro destinacije.
Tako je  zahvaljujući Turističkoj zajednici Kvarnera u regiji boravila televizijska ekipa grupe Mediaset - kanale Rete4 kako bi realizirala specijalno izdanje emisija “Ricette all'Italiana” - Ricette Croate (Hrvatski recepti).
Jednom godišnje TV ekipa posjećuje zemlje u okolini i predstavlja njihovu gastronomiju i turističku ponudu. U 2015. godini su za destinaciju odabrali Maltu, a ove godine je ta čast pripala Hrvatskoj, odnosno kvarnerskoj i istarskoj regiji, dobro poznatima talijanskom tržištu kao omiljenim destinacijama za vrhunske gastronomske užitke. Glavni koordinator programa na području Kvarnera bila je Turistička zajednica Kvarnera, u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i gospodarskim subjektima.

Ekipa televizije „Rete 4“ prikupila je materijale za realizaciju ukupno šest emisija posvećenih promociji Hrvatske. U tri emisije promovirat će se regija Kvarner i raznovrsna ponuda kulturne, prirodne i povijesne baštine, umjetnosti, aktivnog, zdravstvenog turizma i naravno, nezaobilazne i jedinstvene eno-gastro ponude te u ostale tri emisije promovirat će se Istra.

Emisija “Ricette all'Italiana”  je slavna i omiljena kod talijanskog gledateljstva zbog nadaleko poznatih i svestranih voditelja kao što su Davide Mengacci i Michela Coppa, a emitira se od ponedjeljka do subote u vremenu od 10.50 do 11.30 sati na programu Mediaset Retequattro. Emisiju se može pratiti i preko portala www.video.mediaset.it odnosno sekcije “Ricette all'Italiana”.

„Nadamo se da je ovo samo početak uspješne i dugogodišnje suradnje s talijanskom televizijom i nama vrlo važnim emitivnim tržištem i da ćemo imati mogućnosti u daljnjim promotivnim aktivnostima prikazati sve ljepote i raznolikosti koje nudi regija Kvarner te da ćemo postojeći pozitivan trend talijanskog tržišta ne samo zadržati nego i znatno povećati“, rekla je direktorica TZ Kvarnera, dr. sc. Irena Peršić Živadinov.

Prvo emitiranje bit će već u ponedjeljak, 2. svibnja, a zatim slijede emisije koje su na programu u srijedu i petak, 4. i 6. svibnja, a reprize se očekuju krajem ljetne sezone. Emisiju u trajanju od 30 do 40 minuta dnevno prati više od 250.000 gledatelja. Uz to, emisije će se prikazivati u razdoblju pred i posezone te će  pomoći gostima iz Italije da upravo regiju Kvarner odaberu za svoj odmor.



Pisane vijesti