Hrvatska turistička ponuda predstavljena na sajmu u Padovi

Slika /arhiva/Fiera-Campionaria_1.jpg

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Milanu sudjelovalo je na sajmu “Fiera campionaria” u Padovi od 12. do 20. svibnja 2012. godine. Posjetitelji su iskazali veliki interes za hrvatsku turističku ponudu, a posebice za kampove, svjetionike, plaže i nacionalne  parkove, kulturnu baštinu, posjete gradovima i njihovim manifestacijama. Interes nije izostao ni za razne oblike aktivnog turizma, kao što su trekking i biciklizam te za kontinentalnu turističku ponudu. Također, ljepote hrvatske obale privukle su i ljubitelje nautike iz ove regije za koje je poznato da su uvijek rado vraćaju u posjet Hrvatskoj.

Zbog geografske blizine regiji Venetto, najviše interesa je iskazano za hrvatske regije Istru i Kvarner, Liku i Plitvička jezera, odredišta u Dalmaciji te gradove Zagreb i Dubrovnik. Podijeljena je velika količina promidžbenog materijala, a hrvatski štand obišli su i brojni posjetitelji koji već tradicionalno biraju hrvatska odredišta za svoj ljetni odmor.

Prema službenim podacima organizatora, sajam je posjetilo gotovo 300.000 posjetitelja, a uz Hrvatsku predstavile su se i zemlje regije kao što su Italija, Austrija i Cipar itd.



Pisane vijesti