Brnjac: Dodijeljeno 106 milijuna eura bespovratnih sredstava za zdravstveni, aktivni i posjetiteljski turizam

Danas je u Zagrebu održana svečanost dodjele bespovratnih sredstava za 16 projekata u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za poziv Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti. Riječ je o projektima izgradnje ili obnove infrastrukture aktivnog turizma, posjetiteljske infrastrukture i infrastrukture u funkciji razvoja lječilišnog i wellness turizma, u ukupnoj vrijednosti od 106 milijuna eura.
28.03.2024.
Toplicama Lipik bespovratnih 12,8 milijuna eura​Danas je u Požegi, u nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac ravnatelju Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Goranu Pušćeniku uručila Odluku o financiranju projekta „Rekonstrukcija zgrade Fontana u Toplicama Lipik u hotel u funkciji zdravstvenog turizma“. Za ovaj projekt putem javnog poziva NPOO „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“ Ministarstvo turizma i sporta odobrilo je bespovratnih 12,8 milijuna €.„Ovo ulaganje će obogatiti turističku ponudu grada Lipika i doprinijeti povećanju turističke atraktivnosti Slavonije. Izgradit će se nove smještajne jedinice i popratni sadržaji, razviti novi proizvodi te će se stvoriti preduvjeti za kontinuiran razvoj zdravstvenog turizma“, rekla je ministrica Brnjac. 11.03.2024.
Specijalnoj bolnici Biokovka 7,9 milijuna eura za zelenu i digitalnu tranzicijuDanas su u Makarskoj, u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Biokovka potpisali Ugovor za projekt Biokovka 5.0 - zelena i digitalna tranzicija specijalne bolnice Biokovka u funkciji razvoja lječilišnog i wellness turizma visoke dodane vrijednosti. 09.03.2024.