Valamar Riviera i Zajednica ugostiteljsko-turistickih škola za sveobuhvatni razvoj karijera

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/180228_Valamar-Girandella-r.jpg

Najveća hotelska kompanija u Hrvatskoj Valamar Riviera i Zajednica ugostiteljsko-turističkih škola RH potpisali su u petak sporazum o suradnji, u sklopu koje su najavili i zajednički projekt "Znanjem do izvrsnosti" za sveobuhvatni razvoj karijera mladih. od stipendija i praksi do zapošljavanja u turizmu. Iz Valamara su izvijestili da je taj sporazum potpisan u njhovom objektu u Rapcu, gdje su se tijekom dva dana 30-ak sudionika iz škola i institucija iz cijele Hrvatske, među kojima i iz Ministarstva turizma i Agencije za strukovno obrazovanje te obrazovanje odraslih, upoznali s dosadašnjim radom Valamara na programima stručnih praksi, stipendiranja i zapošljavanja mladih.

"U sklopu nove inicijative "Znanjem do izvrsnosti" u listopadu će u Valamarove destinacije doći 500 učenika i profesora ugostiteljsko-turističkih škola, kako bi upoznali potencijal kompanije za sveobuhvatni razvoj karijere", poručila je voditeljica Valamarovog razvoja ljudskih potencijala Nevena Tolanov, napominjući važnost suradnje sa strukovnim školama i institucijama.

Istaknula je i da se kroz pružanje brojnih prilika za stipendije, prakse, zapošljavanje i razvoj karijera, rad u turizmu čini zaista atraktivnim i inovativnim te dugoročno sigurnim, kao i da se Valamar također kontinuirano usavršava na području mentoriranja mladih sukladno novim obrazovnim potrebama.

I Zajednici ugostiteljsko-turističkih škola Hrvatske važna je suradnja s poslodavcima, poručila je predsjednica te zajednice, ujedno i ravnateljica Hotelijersko-turističke škole u Opatiji Ksenija Beljan, ocjenjujući Valamar jako dobrim primjerom poslodavca koji kroz kvalitetno povezivanje s obrazovnim institucijama i politikom otvorenih vrata nudi atraktivne poslove i razvija karijeru u turizmu. (Hina)


 

Ostale vijesti