Valamar otvara većinu kampova; JLH u Dubrovniku hotel Palace 30. svibnja

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/H20161102001572.jpg

Vodeća hotelska grupacija u Hrvatskoj Valamar Riviera najavila je da do kraja svibnja planira otvoriti većinu kampova, a hotele u lipnju, dok Jadranski luksuzni hoteli-JLH u Dubrovniku prvi hotel Palace otvaraju 30. svibnja.

U svom priopćenju od ponedjeljka u Valamaru ističu da su s otvaranjem turističkih objekata počeli proteklog vikenda (kamp Lanterna u Poreču i restoran u Rapcu), najavivši da će do kraja svibnja otvoriti ostalih 12 kampova u Istri i na Kvarneru, a do sredine lipnja i Istra Premium Camping Resort.

Hotele i ljetovališta planiraju postupno otvarati u lipnju, kada se očekuje daljnje otvaranje granica i normalizacija putovanja s ključnih emitivnih tržišta.

Poručuju i da će njihovi smještajni kapaciteti ovoga ljeta biti umanjeni za 20 posto kako bi osigurali više prostora gostima u restoranima, na recepciji, bazenima, plaži i ostalim zajedničkim sadržajima, a priredili su i inovacije za digitalni i sigurniji boravak turista u ovoj situaciji, poput online recepcije, 'šefa za zdravlje' i drugo.

Otvaranja svojih objekata nadovezuju, kako kažu, na plan otvaranja turističke sezone u Hrvatskoj koji je objavilo Ministarstvo turizma i olakšani režim prelaska granica tijekom svibnja i lipnja za Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Češku, Slovačku, Njemačku i Poljsku.

"U proteklih 90 dana fokus Valamara bio je na upravljanju krizom uzrokovanom Covidom-19, u čemu smo 'pauzirali' poslovanje, ali i očuvali sva radna mjesta uz podršku državnih mjera, istodobno se pripremajući za 'restart' do normalizacije poslovanja koju očekujemo u 2021.", kažu iz te kompanije.

Naglašavaju i da su osigurali likvidnost do 2021., uz ostalo i odgodom investicija od 200 milijuna kuna sa ove na iduću godinu.

JLH prvi hotel u Dubrovniku otvara 30. svibnja

Grupacija Jadranski luksuzni hoteli-JLH izvijestila je ponedjeljak da ovog tjedna kreće s otvaranjem dijela kapaciteta u Dubrovniku, pri čemu će prvo otvoriti terasu Hotela Kompas u utorak, 26. svibnja, a potom i prvi hotel 30. svibnja Hotel Dubrovnik Palace.

Potom je u planu otvaranje Hotela Odisej na Mljetu 6. lipnja, a Hotela Excelsior sredinom lipnja.

"Ostali hotelski kapaciteti JLH su također u pripremi, a otvaranje ćemo uskladiti s uspostavljanjem avio veza s UK tržištem, koje nam je iznimno važno", poručuju iz JLH-a, u vlasništvu Lukšić Grupe.

Ističu da su operativne procedure u hotelima u potpunosti prilagođene svim propisanim mjerama i preporukama za rad hotela tijekom epidemije, uz maksimalno nastojanje da usluga zadrži očekivanu razinu luksuznog hotela. (Hina/FaH)

Ostale vijesti